marți, decembrie 5, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareCetățeni irakieni prinși la frontierea cu Ungaria

Cetățeni irakieni prinși la frontierea cu Ungaria

Un fost general din armata irakiană a fost prins și arestat la Satu Mare după ce a încercat să treacă fraudulos frontiera dintre România și Ungaria.

”Trei bărbați au fost reținuți în cursul zilei de marți, 6 februarie în imediata apropiere a liniei de frontieră. În jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe raza localității Dorolț, din județul Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat. Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi irakieni. La scurt timp, autoturismul din care au coborât cei doi a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se un apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis presei de ITPF Sighetu Marmației.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră sătmăreni, s-a constatat că unul dintre migranți este un fost general-locotenent din Irak, care după căderea regimului Sadam Hussein a plecat din armata irakiană și a luptat pentru forțele armate kurde din Irak.

Generalul irakian a declarat polițiștilor de frontieră din Satu Mare că intenționa să ajungă în Austria. Imediat după ce a fost prins, generalul a declarat că dorește să primească azil politic în România.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente