Acasă Locale Stiri Satu Mare Cetățeni irakieni prinși la frontierea cu Ungaria

Cetățeni irakieni prinși la frontierea cu Ungaria

Un fost general din armata irakiană a fost prins și arestat la Satu Mare după ce a încercat să treacă fraudulos frontiera dintre România și Ungaria.

”Trei bărbați au fost reținuți în cursul zilei de marți, 6 februarie în imediata apropiere a liniei de frontieră. În jurul orei 21.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe raza localității Dorolț, din județul Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat. Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi irakieni. La scurt timp, autoturismul din care au coborât cei doi a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se un apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis presei de ITPF Sighetu Marmației.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră sătmăreni, s-a constatat că unul dintre migranți este un fost general-locotenent din Irak, care după căderea regimului Sadam Hussein a plecat din armata irakiană și a luptat pentru forțele armate kurde din Irak.

Generalul irakian a declarat polițiștilor de frontieră din Satu Mare că intenționa să ajungă în Austria. Imediat după ce a fost prins, generalul a declarat că dorește să primească azil politic în România.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente