Acasă Locale Internationale Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova. Președintele moldovean Nicolae Timofti a...

Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova. Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire

Republica Moldova are un nou Guvern, după ce programul și Cabinetul prezentate miercuri de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputați. Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire al Guvernului Gaburici.

Noul Executiv a primit votul de încredere după ce deputații au dezbătut miercuri după-amiaza programul de guvernare prezentat de către Gaburici și membrii Guvernului său.

În favoarea Guvernului Gaburici au votat deputații PDM, PLDM și PCRM, potrivit presei moldovene.

Fostul premier Iurie Leancă și Liliana Palihovici nu au votat, potrivit Unimedia.

Din noul Cabinet fac parte 15 miniștri

Potrivit Constituției moldovene, șeful statului numește Guvernul ulterior, membrii Executivului urmând să depună jurământul fața președintelui în cel mult trei zile de la votul Parlamentului. Guvernul începe să-și exercite atribuțiile din ziua învestirii.

Iurie Leancă a declarat după ședința Parlamentului că votul reprezintă un pas înapoi în privința orientării europene a țării. „Negocierile au fost dificile. Toate cele trei partide poart vina. Nu cred că PCRM s-a schimbat”. „PCRM se răzbună pe partidele care l-au dat jos de la putere”, a avertizat fostul premier.

„Nu am votat un guvern minoritar astăzi (miercuri)”, a declarat Leancă, exprimându-și speranța că „noul Guvern va menține un curs ascendent”.

Liderul liberal-democrat a mai declarat că nu a luat o decizie cu privire la plecarea sa din partid sau nu, anunțând că mai întâi se va consulta cu alegătorii.

Liderul comunist Vladimir Voronin a anunțat în parlament că formațiunea sa va susține noul Guvern.

Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire al Guvernului Gaburici

Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat miercuri decretul de numire a Guvernului Gaburici, imediat după ce noul Executiv a primit votul de încredere în Parlament, relatează agenția IPN în pagina electronică.

Ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Chiril Gaburici în fața președintelui Republicii Moldova urmează să aibă loc miercuri seara la ora locală 19.00 (19.00, ora României), la Palatul Republicii, anunță președinția într-un comunicat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente