Acasă Locale Internationale Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova. Președintele moldovean Nicolae Timofti a...

Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova. Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire

Republica Moldova are un nou Guvern, după ce programul și Cabinetul prezentate miercuri de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputați. Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire al Guvernului Gaburici.

Noul Executiv a primit votul de încredere după ce deputații au dezbătut miercuri după-amiaza programul de guvernare prezentat de către Gaburici și membrii Guvernului său.

În favoarea Guvernului Gaburici au votat deputații PDM, PLDM și PCRM, potrivit presei moldovene.

Fostul premier Iurie Leancă și Liliana Palihovici nu au votat, potrivit Unimedia.

Din noul Cabinet fac parte 15 miniștri

Potrivit Constituției moldovene, șeful statului numește Guvernul ulterior, membrii Executivului urmând să depună jurământul fața președintelui în cel mult trei zile de la votul Parlamentului. Guvernul începe să-și exercite atribuțiile din ziua învestirii.

Iurie Leancă a declarat după ședința Parlamentului că votul reprezintă un pas înapoi în privința orientării europene a țării. „Negocierile au fost dificile. Toate cele trei partide poart vina. Nu cred că PCRM s-a schimbat”. „PCRM se răzbună pe partidele care l-au dat jos de la putere”, a avertizat fostul premier.

„Nu am votat un guvern minoritar astăzi (miercuri)”, a declarat Leancă, exprimându-și speranța că „noul Guvern va menține un curs ascendent”.

Liderul liberal-democrat a mai declarat că nu a luat o decizie cu privire la plecarea sa din partid sau nu, anunțând că mai întâi se va consulta cu alegătorii.

Liderul comunist Vladimir Voronin a anunțat în parlament că formațiunea sa va susține noul Guvern.

Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire al Guvernului Gaburici

Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat miercuri decretul de numire a Guvernului Gaburici, imediat după ce noul Executiv a primit votul de încredere în Parlament, relatează agenția IPN în pagina electronică.

Ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Chiril Gaburici în fața președintelui Republicii Moldova urmează să aibă loc miercuri seara la ora locală 19.00 (19.00, ora României), la Palatul Republicii, anunță președinția într-un comunicat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente