vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCimitirul Eroilor din Carei …”curățat” în bătaie de joc

Cimitirul Eroilor din Carei …”curățat” în bătaie de joc

La data de 6 septembrie 2014 semnalam starea jalnică în care se află Cimitirul Eroilor  Români din administrarea parohiei romano-catolice careiene. Ulterior acestei date, a sosit la Carei  directorul adjunct al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, pentru a constata cele  mentionate în articol.

Urmare  a  acestei vizite si a întâlnirii cu primarul municipiului Carei,la Cimitirul Eroilor din Carei ( dar și la alte cimitire lăsate în paragină) au inceput lucrări de intretinere.

Astfel,tufele ce acoperă  crucile eroilor neamului românesc  au fost coafate pe ici pe colo, cât să se spună  că  totuși a avut loc o acțiune. Imaginile vorbesc de la sine.

Cu alte cuvinte,mai marii orașului  ori nu stiu ce fac angajatii pe care i-au trimis la  cosmetizat cimitirul  ori își bat joc in continuare de Cimitrul Eroilor români din municipiul Carei.

Propunem conducerii orasului ca Cimitirul Eroilor români să fie trecut in admnistrarea unei parohii românești sau cel putin in cea a orasului pentru ca cei care doresc să aprindă  o lumânare la căpătâiul eroilor sau să depună o floare, să aibă o cale de acces către acestea și să nu fie nevoiți să sară peste arbuști.

Au mai rămas doar 3 săptămâni până la sărbătorirea zilei de 25 octombrie,zi cu adânci semnificatii pentru municipiul Carei care a fost ultima brazdă de pământ românesc eliberată de către acești bravi ostași.  Măcar la ceas aniversar,la 70 de ani de la asaltul  victorios, să îi putem comemora așa cum se cuvine de către orice comunitate civilizată într-o lume civilizată din Uniunea Europeană.

Daniela Ciută

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente