joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomico-socialSocialCinci beneficiari ai Adăpostului de noapte s-au angajat, luându-și viața în propriile...

Cinci beneficiari ai Adăpostului de noapte s-au angajat, luându-și viața în propriile mâini

Povestea unor sătmăreni care au frecventat Adăpostul de noapte din municipiul Satu Mare ne demonstrează că în viață, desi poți cădea la pământ de mai multe ori, de și mai multe ori te poți ridica hotărât să o iei de capăt și chiar să reușești asta.

Iată că zilele trecute, cinci bărbați apți de muncă, care își duceau traiul la Adăpostul de noapte, au reușit să se reintegreze în societate și chiar să se angajeze pentru a putea să se descurce, din nou, prin propriile forțe.

Cu sprijinul unor firme care se ocupă cu intermedierea locurilor de muncă, cei cinci beneficiary lucrează deja la o societate de curierat din Germania. Sătmărenii sunt angajați pe postul de lucrători – manipulanți marfă. Centrul Social de Urgență pentru Adulți anunță că va păstra legătura cu beneficiarii săi pentru a se asigura că aceștia se află într-un loc bun și sigur.

„Încă de la înființarea Adăpostului de noapte, accentul a fost pus pe acordarea de servicii de asistență socială care să le fie cât se poate de utile beneficiarilor. Unul din rezultatele cele mai recente ale programului de consiliere socio-profesională este acela că zilele trecute, cinci dintre beneficiarii apți de muncă ai Adăpostului de noapte au pornit spre o nouă etapă din viață. Cu puțin sprijin și efort din partea tuturor, putem iată schimba în bine soarta celor de lângă noi”, transmit reprezentanții DAS Satu Mare.

La Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte – se asigură consiliere profesională (sprijin pentru găsirea unui loc de muncă, întocmirea unui CV, redactarea unei scrisori de intenţie, etc.); se pune la dispoziţia beneficiarilor programe de reconversie profesională şi cursuri de calificare în vederea obţinerii unui loc de muncă, prin diverse instituţii; se acordă sprijin în obţinerea actelor de identitate, a diverselor drepturi sociale, înscrierea la medic de familie.

Totodată, sunt organizate programe educativ-informative, de promovare a sănătăţii; programe de dezvoltare de abilităţi, deprinderi de comunicare, relaţionare, activităţi de motivare a beneficiarilor spre schimbare, spre depăşirea situaţiei de dificultate în care se află cu scopul reinserţiei sociale.

Iată că toate acestea nu sunt în zadar, cu pregătire, asistență de specialitate și mult drag, echipa Adăpostului de noapte a reușit să aducă schimbarea în bine și să schimbe destine. Cu siguranță povești similare vor mai fi spuse.

Sursa foto: DAS Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente