marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleCinci cetățeni români depistați cu 8.000 pachete țigări de contrabandă

Cinci cetățeni români depistați cu 8.000 pachete țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma acțiunilor desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 8.000 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 62.400 lei.bTotodată, cinci bărbați, cetățeni români, sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru contrabandă cu țigări.

2013-06-22 13.11.50

Sâmbătă, 22 iunie 2013, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență. Astfel,  în jurul orei 9.00, o patrulă a poliției de frontieră a observat, într-o zonă muntoasă, pe raza localității Bistra, patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportând mai multe colete voluminoase. Polițiștii de frontieră  au procedat la somarea prin voce a bărbaților, moment în care aceștia au abandonat coletele, fugind în direcții diferite.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea unei persoane, cetățeanul român, D. Gheorghe, de 21 de ani, la scurt timp fiind identificate și celelalte trei persoane, D. Marian de 21 de ani,  D. I. de 16 ani și O. Gheorghe de 21 de ani, toți domiciliați pe raza comunei Bistra. La cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete ce conțineau cantitatea de  5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 45.200 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontieră, lucrători din cadrul aceluiași sector, au mai descoperit, pe raza localității Crasna Vișeului, două colete învelite în folie de culoare neagră. În urma inventarierii celor două colete, acestea s-au dovedit a conține 630 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră au luat măsura monitorizării zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

IMG_7731

Tot sâmbătă, 22 iunie 2013, în jurul orei 5.00, s-a prezentat în PTF Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean D. Stepan de 38 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Sharan. Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă, într-un locaș special amenajat, în podeaua dublă a autoturismului, cantitatea de 2.560 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, cetățeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile suspuse marcării, peste limita a 10.000 de țigarete. Totodată, autoturismul în valoare de 13.000 de lei, folosit în activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar țigările, în valoare de 11.500 lei, au fost confiscate de către autoritățile vamale.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente