miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăsusCine este primarul din Europa care își donează 3 sferturi din salariu...

Cine este primarul din Europa care își donează 3 sferturi din salariu și merge cu transportul în comun

Un primar din Europa surprinde cu decizia sa. Mai exact, edilul a decis să își doneze trei sferturi din salariu, gest pe care nimeni alt cineva nu l-a mai făcut până acum. Tot din modestie și iubire pentru oameni, merge și cu transportul în comun într-un oraș superb.

Cel mai bun primar din lume

În prezent, primărița Elke Kahr din Graz a reușit să atragă atenția la nivel mondial și să câștige Premiul Mondial al Edililor pentru abordarea sa inovatoare în administrarea orașului, bazată pe o politică echitabilă și orientată spre nevoile comunității, cunoscută sub numele de „politica Robin Hood”.

Fiind primăriță în cel de-al doilea oraș austriac ca mărime, primăriţa Kahr a adus o schimbare semnificativă în peisajul politic local încă din momentul în care a fost aleasă în funcție în 2021, ca reprezentant al Partidului Comunist al orașului.

Se descrie ca o „marxistă convinsă”, astfel Kahr a devenit o figură emblematică a politicii de stânga din Austria. Intrând în primărie după 18 ani de conducere conservatoare, transformând Graz-ul într-o arenă de idei și politici progresiste, aceasta a obținut un titlu onorabil – „Leningraz”, subliniind influența sa comunistă asupra orașului.

În acest sens, reprezentanți ai Fundației Primarilor de Orașe, organizația din spatele Premiului Mondial al Edililor, au lăudat angajamentul și devotamentul lui Kahr față de binele comun și dezvoltarea echitabilă a comunității.

În precizările sale, „Ea este un model de urmat pentru oameni, nu doar pentru politicieni, care doresc să contribuie la comunitatea lor fără a urmări câștiguri personale”, a declarat un reprezentant al Fundației Primarilor de Orașe, grupul de reflecție din spatele premiului bienal care onorează primarii începând din 2004.

A plătit singură facturile oamenilor

Una dintre cele mai remarcabile acțiuni ale primăriței a fost dedicarea ei față de bunăstarea cetățenilor, inclusiv prin acțiuni personale. Kahr a adoptat politici comuniste, ajutând oamenii din propriile economii, inclusiv prin suport financiar direct din buzunarul său.

Aceasta a inclus plata facturilor de electricitate ale cetățenilor sau chiar achiziționarea de echipamente esențiale pentru gospodării, precum o mașină de spălat nouă.

De-a lungul mandatului său, Kahr a demonstrat o angajare profundă pentru binele public, donând aproximativ trei sferturi din salariul său de consilier municipal, în valoare de peste 1 milion de euro. În plus, primărița a adoptat un stil de viață modest, călătorind cu autobuzele și tramvaiele din oraș, cumpărând din magazinele de buget și locuind într-un apartament simplu

Singurul oraș comunist din Europa

În acest vremuri, Elke Kahr a reușit să rupă barierele politice și sociale, devenind nu doar singurul primar comunist al unui oraș din Europa, dar și prima femeie care a condus vreodată administrația orașului Graz. Această realizare remarcabilă nu doar îi aduce recunoașterea ca lider politic, ci și o poziție de pionierat în ceea ce privește egalitatea de gen în conducerea municipală.

Totodată, numirea lui Elke Kahr în funcția de primar a adus un val de schimbare și surpriză în peisajul politic local și european. Faptul că Graz devine acum singurul oraș comunist din Europa este o transformare semnificativă în peisajul politic al continentului.

Faptul că Kahr este și prima femeie care a deținut această funcție în Graz marchează un moment istoric în lupta pentru egalitatea de gen în politică. Într-o societate încă dominată în mare parte de bărbați în funcții de conducere, ascensiunea sa la putere subliniază importanța și necesitatea unei reprezentări mai echilibrate și incluzive în guvernare.

Aşadar, cu o carieră politică impresionantă și o viziune puternică pentru viitorul orașului, Elke Kahr se află acum într-o poziție unică pentru a face schimbări semnificative și pentru a promova o societate mai echitabilă și mai prosperă pentru toți locuitorii orașului Graz.

Cu toate provocările și obstacolele pe care le poate întâmpina pe parcurs, Kahr este hotărâtă să ducă mai departe misiunea sa de a transforma Graz într-un loc mai bun pentru toți. Pentru ea, tot ce contează este bunăstarea orașului pe care îl conduce.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente