joi, februarie 29, 2024
AcasăsusCiucă condamnă racolarea primarilor de către PSD

Ciucă condamnă racolarea primarilor de către PSD

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat în cadrul unui interviu la Digi24 că lipsa înțelegerii asupra unui pact de neagresiune a dus la decizia liberalilor de a refuzaa o alianță cu PSD la alegerile de anul viitor. Fostul premier a mai precizat că au fost și discuții cu privire la traseismul primarilor. 

<<Pactul de neagresiue ne-a determinat să luăm decizia la Sinaia să mergem la alegeri „prin noi înșine”. Dacă făceam o coaliție cu PSD, se căuta un program de țară care să asigure cetățenii României că tratăm cu aceeași decizie politică perspectiva alegerilor>>, a explicat Ciucă.

Președintele PNL a mai precizat că au fost discuții în Coaliție cu privire la acest subiect. „Mă deranjează și am avut o discuție serioasă, în care am precizat că acest lucru este inacceptabil. Nu așa se lucrează într-o coaliție, nu așa putem să câștigăm voturile românilor, asigurându-ne că primarii sunt cei care reglează cureaua de transmisie a alegerilor din 2024 (…) Eu sper să nu mai plece pentru că nu trebuie să mai plece”, a mai spus Ciucă.

Deși liberalii cer un acord pentru oprirea migrației, social-democrații ignoră problema.

Organizațiile liberale din țară au fost puse pe butuci de problema plecării primarilor către PSD, în ultimele luni de la PNL îndreptându-se spre social-democrați zeci de edili. Problema a fost sesizată de la vârful partidului, de Nicolae Ciucă, lider al PNL care a încercat o tranșare a ei cu PSD, însă Marcel Ciolacu (președinte PSD) și Paul Stănescu (secretar general PSD) au ignorat total chestiunea ridicată de președintele liberal, potrivit informațiilor „Adevărul“. Ciucă a rămas doar cu semnalarea publică a problemei în așteptarea unei schimbări a situației.

Pe această temă s-a exprimat și purtătorul de cuvânt al PNL, care a criticat PSD pentru atitudine și nimic mai mult. „Racolarea asta de primari de la PNL eu o văd ca pe un proces incorect și poate lipsit de respect față de PNL, atât timp cât suntem în această construcție. Fenomenul acesta al migrației, al traseismului, al racolării e des întâlnit. El se accentuează odată cu apropierea alegerilor. Nu aș vrea să mai atingem nivelul traseismului din perioada Ponta-Dragnea, când s-a legiferat prin celebra OUG 55. E un derapaj de la procesul democratic“, a afirmat Stroe.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente