Miercuri, 23 octombrie Curtea de Apel Oradea, prin Hotărârea 3833 din 23.10.2013 a respins contestația în anulare formulată de SC Dacia SA la decizia prin care s-a admis recursul Consiliului local și s-a menținut ca legală și temeinică Hotărârea Consiliului Local nr. 261/29.11.2011 privind reglementarea situației juridice a imobilului în care își desfășoară activitatea Filarmonica „Dinu Lipatti” Demersul Municipalității de a reglementa situația juridică a clădirii Filarmonicii ,,Dinu Lipatti” s-a încheiat cu succes.
Scandalul din jurul clădirii Filrmonicii a izbucnit în 2011, când o hotărâre a Consiliului Local prin care erau demarate formalitățile de încriere în cartea funciară a părții de clădire aferentă sălii filarmonicii a fost atacată în Contencios Administrativ de Instituția Prefectului. Demararea acestor proceduri era necesară după ce noul proprietar al Hotelului Dacia, Vasile Țânțaș, a susținut că Filarmonica este parte a hotelului și se află implicit în proprietatea SC Dacia SA, firmă controlată de familia miliardarului.
Prefectul de atunci, Radu Giurcă, a invocat dreptul constituțional al proprietarului asupra clădirii, hotărârea suspendându-se de drept. Radu Giurca fusese numit prefect cu susținerea PDL, partid din care făcea parte și Samuel Țânțaș, fiul miliardarului. Tribunalul Satu Mare a dat câștig de cauză Instituției Prefectului, chiar și în condițiile în care și Parchetul Satu Mare a făcut intervenție în interesul statului, în favoarea acțiunii primăriei. Sentința Tribunalului Satu Mare a fost atacată la Curtea de Apel Oradea. Curtea de Apel a respins acum și contestația în anulare, formulată de familia Țânțaș.
Astfel, clădirea Filarmonicii a intrat în patrimoniul public al municipiului Satu Mare !
trebuia sa fie de mult…