Acasă Locale Stiri Satu Mare Colegiul Național ”Doamna Stanca” s-a înfrățit cu Școala din Veleatino (Ucraina)

Colegiul Național ”Doamna Stanca” s-a înfrățit cu Școala din Veleatino (Ucraina)

doamna stanca  (2)

După ce la sfârșitul anului trecut, conducerea Școlii din Veleatino (Ucraina) a semnat la Satu Mare un protocol de colaborare cu Colegiul ”Doamna Stanca”, a venit și rândul sătmărenilor să întoarcă această vizită.

Vineri, 20 februarie, o delegație a Colegiului, în frunte cu directoarea Anna Maria Marușca, a vizitat această frumoasă localitate.

Gazdele au prezentat bogatele și diversificatele activități școlare și extra curriculare, precum și modul în care tradițiile sunt păstrate.

Din delegație au mai făcut parte, Felician Pop, consilierul preșdintelui CJ, Adrian Ștef, Robert Laszlo, directorul Centrului de Creație și Liuba Horvat, secretar general al Uniunii Ucrainenilor din România, artizanii acestei înfrățiri.

La întâlnire au mai fost prezenți: Janna Mikityuk, șefa Direcției de Învățământ a raionului Hust, fosta directoare a școlii din Veleatino, Natalia Țifra, actuala directoare, Olga Traista, primarul comunei Veleatino, precum și întreg corpul profesoral.

Vor urma schimburi de elevi, tabere comune, excursii în cele două etnități administrative, spectacole și schimburi de experiență pe teme de educație.

Pentru că era zi de doliu național – se comemora un an de la masacrul de pe Maidanul din Kiev, delegația românească a aprins câteva lumânări la un monument din orașul Hust.

A urmat apoi, întâlnirea cu noua conducere a raionului Hust, în frunte cu șeful acestuia, Ivan Lipcei, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme legate de viitoarea dezvoltare a colaborării cu județul Satu Mare.

Un alt punct important al vizitei l-a constituit întâlnirea cu Petei Judit, șefa administrației raionului Vinogradiv și Varga Valeria, șefa Direcției Financiare.

La întâlnire au mai participat primarii Ivan Haiduc din Hija (Tarna Mică) și Vasile Ivașcu, de la Cerna.

În numele președintelui Adrian Ștef, Felician Pop a lansat o invitație conducerii raionale Vinogradiv de a efectua o vizită în județul nostru și a vorbit despre demersurile făcute de Consiliul Județean Satu Mare, în vederea redeschiderii punctului de frontieră Tarna Mare – Hija.

Judit Petei a apreciat sprijinul acordat de sătmăreni și a mulțumit pentru intenția acestora de a organiza o acțiune umanitară în folosul soldaților plecați pe front.

doamna stanca  (1)

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente