Acasă Locale Stiri Satu Mare Colonelul Constantin Paulian comemorat la Satu Mare

Colonelul Constantin Paulian comemorat la Satu Mare

Colonelul Constantin Paulian (1874-1919) a fost comandantul Regimentului 72 Infanterie, decorat cu numeroase medalii ce și-a pierdut viața în urmă cu 100 de ani.

Ceremonia oficială de astăzi, 17 aprilie în memoria eroului s-a desfășurat în prezența prefectului Darius Filip ai reprezentanților autorităților județene și locale dar și unui numeros auditoriu.

Din programul evenimentului au făcut parte ceremonialul religios de sfințire a monumentului, a drapelului, parastasul în memoria eroului col. Constantin Păulian, ridicarea drapelului pe catarg, alocuțiunile despre faptele istorice ce au avut loc în urmă cu 100 de ani, dar și ce a presupus proiectul de reabilitare, repredarea monumentului din custodia muzeului în cea a primăriei, depuneri de coroane și ceremonialul militar care a inclus și tragerea a trei salve cu muniție de manevră de către un pluton de militari.

Monumentul din Păulian a fost reabilitat cu sprijinul Guvernului României în cadrul programului „Reabilitarea mormintelor și a operelor comemorative de război din judeţul Satu Mare”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente