joi, februarie 22, 2024
AcasăsusComasarea alegerilor nu este o propunere PNL

Comasarea alegerilor nu este o propunere PNL

Nicolae Ciucă a spus că propunerea privind comasarea alegerilor nu provine din partea PNL și că subiectul trebuie supus dezbaterii în cadrul partidului. El a dat detalii importante pe marginea acestui subiect.

Comasarea alegerilor 2024. Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a afirmat marți că ideea de a unii alegerile locale cu cele europarlamentare nu este o inițiativă a PNL. El a subliniat că, deși poate exista o logică în această propunere, decizia încă nu a fost discutată în forurile de conducere ale partidului pentru a fi luată o hotărâre.

Nicolae Ciucă a explicat că intenția de a comasa alegerile a apărut anul trecut, având în vedere succesivitatea etapelor electorale. Sunt patru sau chiar cinci la număr, inclusiv al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

El a făcut referire la perioada cuprinsă între mai, când începe campania electorală, și 8 decembrie, când se încheie ultimul tur al alegerilor parlamentare.

O idee ce merită luată în considerare

Liderul PNL a subliniat că în această perioadă, atenția este concentrată asupra desfășurării alegerilor. Conform acestuia, guvernarea, coerența anului școlar și aspectele financiare necesită, de asemenea, atenție.

Liderul PNL a menționat că ideea inițială viza comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale. În timp, însă, a apărut și propunerea de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare. Ciucă a recunoscut că această nouă propunere nu provine de la PNL. El a subliniat că este o idee ce merită a fi luată în considerare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente