Acasă Locale Stiri Satu Mare Comemorare Rodion Markovits

Comemorare Rodion Markovits

Luni, 15 iulie 2019, s-au împlinit 135 de ani de la nașterea lui Rodion Markovits, scriitor sătmărean de orgine evreiască și expresie maghiară, cel care a scris câteva cărți despre lumea tradițională a Oașului.
Evenimentul a fost marcat prin organizarea de către de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a unui moment comemorativ la casa natală a scriitorului din Gherța Mică.
Despre personalitatea lui Rodion Markovits au vorbit, Felician Pop președintele Asociației Scriitorilor de Nord Vest și traducător a lui Rodion Markovits, Loredana Știrbu, președinta Cenaclului Cronograf și Muzsnay Arpad consilier șef al Societății Maghiare de Cultură din Transilvania.
În cadrul discuțiilor cu proprietarul actual și autoritățile locale, s-a avansat ideea achiziționării acestei case, în vederea realizării unei case memoriale și a unui muzeu al evreimii nord-transilvane, revigorându-se astfel și turismul cultural din zonă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente