sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăsusComisia Europeană sare în ajutorul fermierilor în 2025

Comisia Europeană sare în ajutorul fermierilor în 2025

Mai mult de un sfert din bugetul Uniunii Europene (UE) pentru 2025, în valoare de aproape 200 de miliarde de euro, este alocat pentru politica agricolă comună, potrivit unui comunicat transmis de Comisia Europeană (CE). Executivul comunitar a propus miercuri, 19 iunie, un buget anual de 199,7 miliarde EUR pentru UE în 2025, care va fi completat cu aproximativ 72 de miliarde EUR pentru plăți în cadrul instrumentului NextGenerationEU.

Acest pachet financiar substanțial va sprijini UE în îndeplinirea priorităților sale politice, integrând în același timp modificările convenite în revizuirea intermediară a cadrului financiar multianual (CFM) din februarie 2024.

Din bugetul de 199,7 miliarde de euro pentru 2025, 53,8 miliarde de euro sunt alocate pentru politica agricolă comună și 0,9 miliarde de euro pentru Fondul european pentru maritim, pescuit și acvacultură, „pentru fermierii și pescarii europeni, dar și pentru a consolida rezistența sectoarelor agroalimentare și a pescuitului și pentru a oferi spațiul necesar pentru managementul crizei”, se arată în comunicatul Comisiei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente