29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEducatie&CulturaConcert extraordinar Mircea Rusu la Satu Mare

Concert extraordinar Mircea Rusu la Satu Mare

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Centrul Multicultural „Poesis”, marți 10 mai 2022, în Sala Centrului Multicultural „Poesis” a avut loc un concert extraordinar susținut de cunoscutul cantautor Mircea Rusu.

În deschiderea evenimentului, Robert Laszlo – managerul instituției organizatoare a declarat: „Mă bucur că putem transforma această seară, în una memorabilă și asta grație unui mare artist, care este Mircea Rusu.

Odată intrat în labirinturile ascunse ale artistului poți înțelege uriașa forță creatoare a empatiei, a iscodirii celui de lângă tine până la ultima sa fibră. Vei vedea că artistul nu poate pune o frontieră între el și lumina din el, că dihotomiile, clișeele, verbiajul ofilit nu l-au încercat niciodată. Poate în viața fiecăruia dintre noi vine o vreme când simțim nevoia de a ne explica pe noi înșine, lumii.

Puțini reușim s-o facem, dar și mai puțini au harul, verva și puterea seninului, de a transforma o emoție adâncă într-o explozie iradiantă și contaminantă de bucurie și bunătate. L-aș cita acum, spunându-i cât de exact i se potrivește lui însuși, o frază din carte: „Când mă întâlnesc cu el, sunt în contact cu sănătatea sufletească”.

Pentru că Mircea Rusu nu este doar un trubadur înzestrat. El încearcă să confere creațiilor sale o dimensiune hieratică, chiar taumaturgică. Mircea Rusu ne transmite prin portretele prietenilor săi, că omul nu este doar un simplu biped, dar ca să se ridice în picioare, el trebuie să-și vertebreze sufletul cu tăria de cremene pe care doar cultura i-o poate da”.

De data aceasta am avut parte de o manifestare specială pentru că înafară de cântece Mircea Rusu și-a prezentat cartea sa de confesiuni „Lumea din mine” în care își dezvăluie simțămintele, prin intermediul relațiilor apropiate stabilite cu prietenii săi cei mai apropiați, cântereți sau nu.

A fost o seară memorabilă în care am putut simți felul în care un mare artist își pune sufletul în dialog direct cu publicul care-l iubește și-l prețuiește, iar ca o surpriză din partea artistului, acesta a invitat-o pe scenă pe tânăra interpretă Alexandra Sorian, alături de care a cântat mai multe piese.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente