sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocaleConcursul de la Penitenciar, ”aranjat”? Surse din interior au afirmat că „toți...

Concursul de la Penitenciar, ”aranjat”? Surse din interior au afirmat că „toți cei care au fost pregătiți și au răspuns corect au picat”

15 candidați ar fi fost picați pe nedrept la concursul de ocupare din sursă externă a unor funcții de polițist de penitenciare (agent operativ) la Penitenciarul Satu Mare, încheiat în data de 08.11.2021. Surse în interiorul concursului au afirmat că „toți cei care au fost pregătiți și au răspuns corect au picat”. Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a dispus verificări cu privire la corectitudinea desfășurării probelor de concurs de la Penitenciarul Satu Mare.

Proba interviului nu poate fi contestată

Fraudarea concursului este de-a dreptul șocantă. Membrii comisiei de concurs sunt acuzați că ar fi respins, în timpul interviului psiho-profesional, candidații pentru că ar fi răspuns exemplar la întrebările adresate. Alți candidați ar fi fost respinși pentru că ar fi putut deveni sindicaliști după ocuparea posturilor. Probele eliminatorii nu pot fi contestate, astfel că, membrii comisiei pot să elimine orice candidat, fără să răspundă în fața legii.

Membrii comisiei de concurs și-ar fi motivat deciziile de a respinge candidații astfel:

Este prea pregătit, poate să devină sindicalist”;

Cum a putut să știe așa de bine răspunsurile, precis a primit răspunsurile de la cineva, îl picăm”;

Este fiu de fost cadru, îl picăm”.

32 de candidați, 15 respinși

Pe criteriile anterior menționate, în urma interviului psiho-profesional au fost eliminați 15 din cei 32 de candidați bărbați, rămânând 17 candidați pe 12 locuri pentru bărbați. La proba scrisă au ajuns 17 candidați pe 12 locuri, unde au fost supuși „caznelor” acestei probe, care pare a fi fost întocmită în glumă.

Regimul vegetarian – regim de executare?

La proba scrisă, întrebările au fost formulate într-o manieră neprofesionistă fără echivoc, astfel încât, orice persoană cu o pregătire generală minimă ar fi putut să răspundă corect, fără niciun efort intelectual, la cel puțin 37 din cele 45 de întrebări. La cel puțin 35 de întrebări variantele de răspuns considerate a fi greșite sunt atât de evidente, încât sunt de-a dreptul ilare.

Exemplu: regimul vegetarian și cel musulman sunt regimuri de executare a pedepselor, deținutul trebuie să aibă cătușele în timpul participării la activități lucrative, deținutul este pus în libertate la solicitarea soției sale, munca prestată în timpul nopții se face in intervalul orar 12:00-18:00, polițiștii de penitenciar au obligația de a prezenta la serviciu abonamentul la sala de sport, polițiștii au dreptul de primi cadouri din partea deținuților și „mașină personală” cumpărată din fondurile unității penitenciare, raportul de serviciu al polițiștilor încetează prin divorț și cununie civilă, persoanele condamnate au dreptul de a-și achiziționa substanțe stupefiante.

Acuzații directe de fraudare a concursului la adresa unor membri ai comisiei

Comisia de concurs ar fi fraudat examenul prin următoarea metodă: la proba interviului ar fi eliminat toți candidații pregătiți, care ar fi oferit răspunsuri bune, iar la proba scrisă, comisia a redactat o grilă de întrebări care ar putea fi catalogată o“glumă proastă” sau“un test pentru persoane cu coeficient de inteligență subunitar”. Totul pentru a se asigura că toți candidații“agreați” vor reuși să facă baremul minim de trecere.

Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat factorii de conducere ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) în scopul efectuării de verificări urgente și de a dispune măsurile care se impun.

Sursa: Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente