marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smConducătorii auto informați cu privire la modificările legislative din Codul Penal

Conducătorii auto informați cu privire la modificările legislative din Codul Penal

Continuă campania de informare pe tema recentelor modificări ale Codului Penal în ceea ce privește consecințele legale ale consumului de alcool/droguri de către conducătorii auto. 

Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare. 

Pentru creșterea gradului de conștientizare, vineri, 4 august a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad și cei din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, au desfășurat activități de informare ale conducătorilor auto, pe raza localității Tășnad și în zona de agrement Mihăieni.

Cei aflați la volan au primit din partea polițiștilor atât pliante conținând informaţii privind modificările legislative, cât și recomandări specifice unei conduite rutiere preventive.

Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii sătmăreni, care desfășoară, zilnic, activități în acest sens.

Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu iși pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații.

Responsabilitatea în trafic este o datorie față de viața noastră și a celorlalți participanți la trafic, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Acțiunile de informare a conducătorilor auto continuă și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente