luni, decembrie 4, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareConsiliul Județean nu are bani de salarii. Cere bani de la Guvern

Consiliul Județean nu are bani de salarii. Cere bani de la Guvern

Până la finalul anului trecut, nu mai puțin de 16 consilii județene au cerut bani în plus pentru plata salariilor. Și asta după ce autoritățile locale au primit libertatea a majora salariile. Între acestea, se află și Consiliul Județean Satu Mare.

Potrivit www.profit.ro, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a înregistrat 16 solicitări pentru „suplimentarea fondurilor necesare achitării salariilor personalului din cadrul instituțiilor administrației publice locale”.

Consiliile județene care au cerut bani sunt: Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

În ciuda cererilor, fostul Guvern Tudose nu a alocat fonduri în acest sens, cu excepția a circa 2 miliarde de lei alocate autorităților locale cu prilejul rectificării bugetare din toamnă.

Fostul Cabinet a alocat din Fondul de rezervă bugetară 95 milioane lei câtorva primării, prin două hotărâri din luna decembrie. Sumele au vizat cheltuieli curente și de capital.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente