vineri, februarie 23, 2024
AcasăPoliticaConsiliul Național de Etică a dat verdictul: Lucian Bode nu a plagiat

Consiliul Național de Etică a dat verdictul: Lucian Bode nu a plagiat

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) a dat verdictul: Lucian Bode nu a plagiat. Hotărârea a fost adoptată cu 18 voturi „pentru” şi o abţinere.

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) a hotărât: cartea publicată pe baza tezei de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu este plagiată. 18 membri au votat în favoarea acestei decizii.

CNECSDTI este cea mai înaltă instituție abilitată să emită hotărâri în domeniul respectării eticii academice, astfel că acest verdict elimină orice bănuială de plagiat asupra lucrării ministrului Lucian Bode.

După anunțul Consiliului, Bode a declarat pentru Adevărul că:

„Astăzi, vorbim despre o hotărâre a Consiliului Național de Etică (CNECSDTI) cu privire la cartea pe care am publicat-o pe baza tezei de doctorat. Verdictul este cât se poate de clar: lucrarea mea nu este plagiată! Așadar, nu am plagiat. Nici în carte, nici în teză. Consiliul Național de Etică a constatat că nu am încălcat normele de etică și conduită academică constând în plagiat. 

Mai mult decât atât, autosesizarea cu privire la cartea publicată de către mine a fost respinsă. Așadar, am avut dreptate când am afirmat că această campanie la care am fost supus de către o asociere bine coordonată și puternic finanțată a fost un joc politic și doar atât. Cred că toată lumea a văzut campania orchestrată împotriva mea și care a fost susținută cu bani grei de către adversarii politici”, a declarat, pentru Adevărul, Lucian Bode.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente