29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăEconomico-socialLocale smConsulul Germaniei la Timișoara, în vizită în județul Satu Mare

Consulul Germaniei la Timișoara, în vizită în județul Satu Mare

Noul consul al Germaniei la Timișoara, Excelența Sa Regina Lochner, s-a aflat într-o vizită oficială în județul Satu Mare. În timpul vizitei la Satu Mare, Excelența Sa s-a întâlnit cu elevii de la Liceul German și cu cei din conducerea județului și a municipiului Satu Mare.

Astfel, marți, 29 martie 2022, Excelența Sa a vizitat Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”. La întâlnire au participat conducerea liceului, director Maria Reiz și director adjunct Elek Robert, cadre didactice și elevi ai liceului, care au prezentat activitățile și proiectele școlii, precum și perspectivele de viitor.

A mai fost prezent și președintele de onoare al Forumului Regional Transilvania de Nord domnul Johann Forstenheizler și președintele Forumului Regional Transilvania de Nord domnul Josef Hölzli, obiectivul principal al vizitei fiind discutarea particularităților legate de învățământul etnic german din județul Satu Mare. Excelența Sa Doamna Consul Regina Lochner a apreciat multitudinea activităților și proiectelor în care este implicată școala, precum și aspectul multietnic și diversitatea culturală a județului Satu Mare.

În cursul zilei de miercuri, 30 martie 2022, Excelența Sa s-a întâlnit cu Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean și cu Gheorghe Stan, viceprimarul municipiului Satu Mare. Consulul a mulțumit autorităților locale și județene pentru colaborarea strânsă cu minoritatea germană în ceea ce privește promovarea identității naționale și a valorilor culturale ale acestora.

În județul Satu Mare trăiesc împreună mai multe minorități naționale, iar acest multiculturalism, respectul între minorități sunt de mare valoare pentru toată lumea. De asemenea, avem un parteneriat bun cu județele noastre înfrățite. Am primit ajutor de la Ostalbkreis, din Germania, în timpul izbucnirii pandemiei de coronavirus, iar acum, odată cu izbucnirea războiului, încercăm să ajutăm refugiații ucraineni care au ajuns la noi”, a afirmat Pataki Csaba.

În cadrul ședinței s-a mai discutat despre piața locală a muncii și despre faptul că județul Satu Mare continuă să fie partener al investitorilor germani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente