luni, septembrie 9, 2024
AcasăsusConsumatori de carne, atenție la riscurile la care vă expuneți!

Consumatori de carne, atenție la riscurile la care vă expuneți!

Persoanele care optează pentru dieta carnivoră „se joacă cu focul”, avertizează medicii. Ei s-ar putea expune unui risc potențial serios pentru sănătate, inclusiv demență și boli cardiovasculare.

Rupy Aujla, medic generalist la National Health Service -NHS, susține că cei care optează pentru un stil de viață carnivor ar putea fi expuși unor riscuri grave pentru sănătate, inclusiv tulburării de distrugere a memoriei. „Este ceva care m-ar îngrijora, faptul că oamenii se expun riscului de boli cardiovasculare și chiar de demență”, a spus el.

Într-un interviu la podcast-ul său, The Doctor’s Kitchen, dr. Aujla a spus că există o serie de pericole de care ar trebui să fie conștienți oamenii care apelează la dieta carnivoră, potrivit dailymail.

Presupusele beneficii ale dietei carnivore sunt legate în principal de lipsa carbohidraților, cum ar fi pastele și pâinea, care ar putea ajuta unele persoane să piardă în greutate în anumite circumstanțe, susține medicul. „Ca o dietă pe termen scurt, aceasta poate oferi de fapt unele beneficii terapeutice pentru persoane în circumstanțe specifice, cum ar fi cele cu intoleranțe reale”, a spus dr. Rupy Aujla.

Brian Johnson, mai bine cunoscut sub numele de Regele Ficatului, și-a creat o mulțime de adepți datorită dietei sale carnivore crude, alimentată în principal cu carne.

„Cred că ne jucăm cu focul, având în vedere că nu avem studii pe termen lung ale oamenilor care consumă aceste diete în medii moderne. Vă expuneți unui risc sever de boli cardiovasculare și demență, precum și la tot ceea ce vine cu acestea”, susține medicul Rupy Aujla.

În ceea ce privește studiile pe oameni, dr. Aujla a evidențiat riscul crescut de afectare a funcției mușchiului cardiac și impactul asupra sănătății celulelor, care ar putea crește inflamația cronică.

Dar el a adăugat că cel mai îngrijorător aspect al dietei pe bază de animale a fost nivelul ridicat de colesterol, care este legat de riscul crescut de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, precum și de demență.

Carnea este o sursă bună de proteine, de care organismul are nevoie pentru a menține și a construi mușchi, și poate oferi, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale precum fierul, zincul și vitaminele B.

Cu toate acestea, medicii sfătuiesc ca oamenii „să aleagă bucăți slabe și să limiteze consumul de carne roșie și prelucrată pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate, minimizând în același timp aspectele negative, cum ar fi conținutul ridicat de grăsimi saturate care poate crește riscul de colesterol ridicat”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare