Acasă Locale Stiri Satu Mare Continuă scandalul de la Electrolux. Conducerea reclamată de protestatari la ITM

Continuă scandalul de la Electrolux. Conducerea reclamată de protestatari la ITM

Muncitorii de la Electrolux continuă greva și în această săptămână și sunt deciși să se ia ,,la trântă” cu conducerea companiei. Următorul pas pe care oamenii vor să-l facă este să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Aceștia spun că cei din conducere au recurs la anumite ilegalități pentru a compensa lipsa forței de muncă din această perioadă.

În această dimineață, luni, 11 martie, în cea de-a doua săptămână de grevă, liderul de sindicat Sorin Faur i-a îndemnat pe protestatari să se adreseze cu încredere Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru ca orice ilegalitate să fie oprită din fașă.

,,Am avut o discuție și cu domnul Sasu de la ITM (n.r. Cristian Sasu, inspector șef ITM Satu Mare), în prezența prefectului. I-am povestit domnului Sasu ce se întâmplă în fabrică, ce informații avem noi, ce ilegalități fac ei în fabrică. Vă așteaptă pe toți cei care aveți o informație să mergeți la ITM să depuneți o reclamație”, a declarat Sorin Faur.

De asemenea, unul dintre liderii de secții de la Electrolux, într-o luare de cuvânt, a declarat că cei din conducerea fabricii au început să aducă muncitori din alte părți pentru a suplini lipsa de personal din această perioadă.

,,Vreau să vă spun că și eu o să merg la ITM. Săptămâna trecută, la depozit la noi, am scos niște produse și am fost ajutat să încarc mașina de un italian. Și am întrebat ce caută dânsul aici. Voi merge la ITM și o să depun o plângere pentru că nu au voie să angajeze în locul unui grevist un muncitor de la o altă firmă”, a precizat unul dintre liderii de secții.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente