luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareContrabandă cu țigări

Contrabandă cu țigări

În urma unui control în trafic, polițiștii sătmăreni au descoperit 240.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Cel care le transporta a fost reținut pentru 24 de ore.

În data de 30.05.2017, în jurul orei 12.10, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, au oprit pentru control în trafic pe strada Botizului, o autoutilitară condusă de un bărbat de 34 de ani, din Sighetu Marmației, județul Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii au decoperit 24 de baxuri confecționate din carton și împachetate în folie de culoare neagră, în care se aflau țigări susceptibile a proveni din contrabandă. Baxurile erau ascunse în compartimentul de transport marfă , acoperite cu plăci de beton, în scop de mascare.

În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 120.000 de pachete de țigări ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina.

Cauza a fost preluată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice care au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, cercetările urmând să continure cu cel în cauză în stare de reținere. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente