Acasă Politica Local Contrabandă sfâșiată de DIICOT

Contrabandă sfâșiată de DIICOT

Vela a susținut o declarație de presă, în care a ținut să anunțe că ”este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”.
„În această zi am executat 619 misiuni în care am efectuat percheziţii şi descinderi la nivelul întregii ţări”, a spus Marcel Vela, precizând au avut loc 130 de descinderi pentru punerea în executare a unor mandate de arestare preventivă și a unor mandate europene de arestare.
El a spus că au fost vizate 21 de grupări infracţionale, care au creat un prejudiciu de 190 de milioane de lei şi de 160.000 de euro.
DIICOT a anunțat miercuri dimineață percheziții în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor ample acţiuni ce vizează destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată implicate în trafic de droguri și de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit unui anunţ al DIICOT, în contextul pandemiei au revenit în ţară ”lideri importanţi” ai unor grupări care acţionau în străinătate.
Percheziţiile au fost organizate concomitent în Bucureşti şi în județele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.
Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală.
Ele vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.
Printre cei vizați se numără interlopul Adrian Tâmplaru și Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare fac 42 de percheziții domiciliare, într-un dosar de contrabandă și camătă. Pe parcursul anchetei în cauză, începând din luna februarie a.c., au fost realizate mai multe capturi de țigarete (400.000 de bucăți) de proveniență ucraineană, care ar fi fost introduse în țară peste fâșia verde, iar ulterior preluate de membrii grupării și comercializate în Satu Mare.

Liderul grupării este principalul furnizor de ţigări de contrabandă din zona Piaţa Someş din municipiul Satu Mare, ţigări care sunt depozitate la domiciliul său, al fiului său, cât şi al mamei sale, dar și în apartamente situate în apropierea pieței, care aparțin unor persoane vulnerabile, ușor influențabile, pe care membrii grupării le forțează să-i sprijine prin folosirea amenințărilor și a actelor de violență.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente