29.8 C
New York City
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăsusContrabandist sătmărean prins de polițiști în Maramureș

Contrabandist sătmărean prins de polițiști în Maramureș

Un contrabandist de țigări din județul Satu Mare a fost reținut de polițiștii de frontieră după o urmărire ca în filme. Acesta a demarat în trombă cu mașina burdușită cu țigări fiind însă prins de oamenii legii. Acesta transporta țigări de contrabandă în valoare de 120.000 lei.

Azi (6 ianuarie) dimineață, în jurul orei 06.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul SPF Sarasău (județul Maramureș) a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, pe care ulterior le-au încărcat într-o mașină aflată în imediata apropiere a frontierei de stat.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a încercat reținerea persoanelor în cauză. Oamenii legii au efectuat somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit către teritoriul statului vecin, iar șoferul autoturismului marca Peugeot, înmatriculat în județul Satu Mare, a demarat în trombă.

Drept urmare, un alt echipaj al poliției de frontieră a interceptat mașina la intrarea în localitatea Câmpulung la Tisa, dar șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către polițiști, a abandonat mașina și a fugit. S-au luat măsuri de monitorizare a zonei în vederea depistării conducătorului auto, iar la scurt timp acesta a fost identificat ca fiind Vasile Z. de 25 de ani, domiciliat în județul Satu Mare.

De asemenea, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului și depistării tuturor persoanelor implicate. În mașină, polițiștii de frontieră au descoperit 27 de baxuri cu țigări, de proveniență ucraineană, care conțin 13.500 pachete țigări, mărcile “Jin Ling” și “Viceroy”.
Sătmăreanul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 120.000 lei, precum și autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente