Acasă Locale Cooperare judiciara internationala pentru destructurarea unei grupare de trafic de persoane

Cooperare judiciara internationala pentru destructurarea unei grupare de trafic de persoane

06_prostitutie_reuters_bdffaed3b3_27709200În urma a 18 percheziții efectuate simultan pe teritoriul Franței și al României a fost destructurată o grupare specializată în trafic de persoane și proxenetism ce acționa pe relația România-Franța.

La data de 25 iunie a.c., polițiștii S.C.C.O. Satu Mare și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare au organizat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, cu legături externe, specializată în trafic de persoane, proxenetism, distrugere și amenințare.

Activitatea a fost desfășurată în colaborare cu Jandarmeria Națională Franceză, Secția Cercetări din Montpellier, judecătorul de instrucție Narbone, la acțiune participând doi ofițeri francezi și ofițerul de afaceri interne francez acreditat la București.

De asemenea, la activități au participat polițiști criminaliști și luptătorii de intervenție rapidă din cadrul I.P.J. Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de D.I.P.I..

Gruparea destructurată era bine organizată, fiind coordonată de un cetățean român, la grup aderând mai multe persoane care aveau rolul de a recruta și transporta victimele în Franța, unde erau exploatate sexual de membrii rețelei.

Activitatea în cauză s-a desfășurat simultan atât pe teritoriul României, cât și al Franței, fiind efectuate 18 percheziții în locurile în care gruparea își desfășura  principalele activități.

În urma activităților desfășurate în Franța autoritățile judiciare din această țară au identificat cinci suspecți români, cu vârste cuprinse între 28 și 53 de ani, din Carei și localitățile limitrofe.

Pe raza județului Satu Mare au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și au fost puse în executare patru mandate de aducere, cei în cauză fiind conduși la sediul D.I.IC.O.T. – B.T. Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente