Acasă Locale Internationale Coreea de Nord a lansat rachete într-un exercițiu comun cu SUA

Coreea de Nord a lansat rachete într-un exercițiu comun cu SUA

coflict

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei, a anunțat luni un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării, ca ripostă față de exercițiile militare comune desfășurate de Statele Unite și Coreea de Sud, relatează CNN.

Rachetele au fost lansate de pe coasta de vest a Coreei de Nord, luni, la ora 06.30 și, respectiv, 06.40 (duminică, 23.30, respectiv 23.40, ora României), a declarat oficialul citat de CNN. Acestea au fost lansate dintr-o zonă situată în apropiere de Nampo City, la circa 60 de kilometri sud-vest de Phenian. Cele două proiectile ar fi zburat 490 de kilometri înainte de a ateriza în mare în estul peninsulei, potrivit oficialului sud-coreean.

Având în vedere viteza, altitudinea și distanța pe care s-au deplasat rachete, se presupune că acestea sunt de tipul Scud-Sc, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării.

Rachetele au fost lansate în timp ce Statele Unite și Coreea de Nord au început exercițiile militare anuale, descrise drept un „antrenament neprovocator” care are o „importantă componentă de pregătire” pentru apărarea Coreei de Sud.

Agenția nord-coreeană KCNA a criticat exercițiile militare comune luni, afirmând că aceste nu sunt „altceva decât o perdea de fum” menită să „acopere invazia surpriză în Nord”.

Coreea de Nord a fost informată la 24 februarie în legătură cu aceste exercții, a declarat Kim Min-seok, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. „Coreea de Nord a lansat (proiectile) într-un mod similar în trecut”, a afirmat el luni. „De câteva ori, ei au lansat (proiectile) de pe coasta de vest în largul coastei de est a Peninsulei Coreene”, a adăugat el.

El a precizat că anul trecut, în timpul acestor exerciții, Coreea de Nord a lansat aproximativ 90 de rachete.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente