luni, februarie 26, 2024
AcasăsusCostul brazii naturali la Kaufland și Lidl, de unde provin?

Costul brazii naturali la Kaufland și Lidl, de unde provin?

În plan mondial, bradul de Crăciun este nelipsit în casele tuturor familiilor de sărbători. În timp ce unii optează pentru unul de plastic, mulți adoră mirosul pe care un brad natural îl lasă în casă. Astfel, de unde poți cumpăra un brad natural și cât costă brazii naturali la Kaufland și Lidl? Acestea sunt printre cele mai populare hipermarketuri în care românii își fac cumpărăturile, așa că pot găsi cu ușurință un brad de Crăciun.

Brazii artificiali pot să te țină mulți ani dacă sunt îngrijiți corespunzător, ceea ce pare să-i facă alegerea durabilă evidentă, dar au și dezavantaje.

Deoarece majoritatea sunt fabricați din materiale plastice și metalice, necesită o cantitate mare de resurse pentru a fi creați — iar componentele lor din plastic vor exista mii de ani, poluând oceanele.

Adesea produși și transportați din China, au și o amprentă de carbon semnificativă —de peste peste 10 ori mai mare decât cea a unui pom de Crăciun real, crescut în mod sustenabil și reciclat corespunzător.

De fapt, ar trebui să păstrezi bradul artificial cel puțin 10 ani pentru a avea aceeași amprentă de carbon ca utilizarea unui brad real în fiecare an — și asta fără a lua în considerare daunele mediului pe care arborii artificiali le provoacă pe măsură ce se descompun lent în depozitele de deșeuri.

Șansele ca aceștia să rămână destul de frumoși pentru a-i păstra 10 ani sunt scăzute. Pomii de Crăciun reali sunt mai prietenoși cu mediul și o alegere mai bună pentru mediu.

 De ce să alegi un brad natural?

Poate părea contraintuitiv, dar este mult mai durabil să tai un copac real în fiecare an. Asta pentru că majoritatea plantațiilor mici de brazi de Crăciun sunt sustenabile, lăsând anumite secțiuni deschise pentru recoltare în fiecare an, în timp ce alte zone rămân marcate pentru a oferi tinerilor brazi o șansă să crească.

ste nevoie de aproximativ 7 ani pentru a crește un brad de Crăciun de dimensiuni medii, iar pe măsură ce arborii cresc, absorb carbon și folosesc de 10 ori mai puține resurse decât fabricile de arbori artificiali.

Mulți crescători de brazi de Crăciun utilizează versanți abrupți care altfel ar fi nepotriviți pentru activități agricole.

Pe scurt: plantațiile durabile de brazi de Crăciun sunt atât alegerea etică, cât și cea durabilă: pot fi benefice pentru mediu și pentru oamenii care lucrează și trăiesc în ele, generând locuri de muncă și venituri.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente