Acasă Religie COVID 19. Lumina de la capatul tunelului

COVID 19. Lumina de la capatul tunelului

Este multa tristete si panica in jur ,  asa ca am decis sa va transmitem ganduri pozitive , care vin de undeva de peste  dealuri din zona Salajului mai exact , insotite de o altfel de realitate , privita din prisma crestinatatii.

Aflata la slujba Manastirii Bobota , situată în partea nordică a judeţului, în zona colinară a Platformei Sălăjene Marginale, la o distanţă de 35 km faţă de municipiul Zalău  şi la 23 km , faţa de Şimleu Silvaniei , am avut parte  de binecuvantare si incurajare venita din partea slujitorilor lui Dumnezeu.

Realitatea de azi , care se invarte mai mult in jurul propriului EU , in jurul unei globalizari aflate in directia gresita , zilele de azi , zile de izolare pentru marea majoritate , pentru altii de carantina iar pentru unii de boala , sunt esentiale pentru meditatie , asadar va supunem atentiei  ,  atat celor  care mai cred in divinitate dar si celor sceptici cateva incurajari si prezentarea unei alte fatade a noului virus , de care ne-am cam saturat sa il auzim pe nume  , asadar am sa ii dau o porecla mai adecvata pentru o lectura mai usoara fara panica si isterie. Hai sa il numim “Clin”  ca si solutia de geamuri.

Acest  “Clin “  , trebuie sa recunoastem ca aparent  a creat mult rau , dar mi-a aratat inca o data ce usor suntem de prostit in situatii de criza , asta prin prisma informatiilor primite si vizualizate la TV , menite sa creeze panica pentru cei mai slabi de inima.M-a durut sa vad cum s-au inchis scolile , apoi bisericile , principalele resurse care il mai tineau pe om in stare de constiinta ,pentru ca in rest am fost in permanenta stare de “ebrietate” si nu , nu a fost de vina palica de prune .

Nu ma intelegeti gresit , este  vital sa evitam aglomeratia si masurile de igiena impuse ,  dar  hai sa ne gandim logic .

Am inchis scolile , elevii , studentii , au ajuns la mall , la film , la pizza , unde erau la fel de multi factori periculosi de raspandire a virusului. Apoi cei “mai mari “ s-au mutat la cumparaturi ,unde parca toata lumea se pregatea pentru sfarsitul lumii , golind rafturile magazinelor in masa.Nu am putut sa nu ma intreb care este ratiunea lucrurilor .Adica , in supermarket-uri ,zilele acestea  am vazut mai multa lume , decat la slujba de Duminica , cand majoritatea isi fac siesta sau sunt la cafeluta prin oras.      Asadar unde e logica dragilor ?!

Eu cred ca ar trebuii sa luam o pauza de la televizor si sa meditam la rece  , in calm si cu sufletul impacat cu noi insine .

Nu permiteti ca tot soiul de informatii si statistici sa va induca starea de dobitocime si spirit de turma , daca vecinii merg si isi iau provizii pe doua trei luni , nu te simti prost daca nu faci la fel si nu recurgi la aceasi masura si tu ,daca ei aleg sa transmita ceea ce vad la TV sau pe alte canale media ,parca sa iti distruga calmul de care dai dovada ,i-a distanta si nu ma refer fizic cum ne este recomandat de autoritati ,i-a o pauza de la tot ce este toxic sau nociv.

Zilele acestea , daca vom inchide tv-ul , vom  putea analiza lucrurile prin prisma realitatii , care da , este una speciala , dar gandeste global !

Suntem chemati sa ne schimbam , sunt zile in care banii nu mai au puterea de alta data , zile in care trebuie sa fim mai buni , sa ne ajutam mai mult reciproc. Sa fim  onesti cu noi si cu ceea ce facem .Vrem sau nu sa admitem ,dar divinitatea ne cheama la schimbare . Daca privesti atent , acest virus “ Clin “ ne-a curatat putin  .

Goana dupa bani , timpul alocat pentru aceasta , fuga dupa nou , reprezentat de curente nonconformiste/modernisme accentuate de intrarea in Uniunea Europeana  ( prostiutia , legalizarea casatoriilor gay , vaccinuri obligatorii , dar fara asumarea efectelor secundare de dupa, educatie sexuala in clasele primare  ) ne-au facut sa ne pierdem orientarea ,am uitat de unde venim si incotro ne indreptam ,ne-am uitat originile si traditiile lasate de strabunii nostrii  ,care le-au pastrat cu sfintenie vreme de atatia ani .Dar pentru aceasta nu ne facem noi vinovati , nu-i asa ?!

Acum  , cu sau fara voia noastra ,lucrurile se vor indrepta si intr-o alta directie decat cea vruta de “Dumnezeul din noi” . Prea mult ne-am jucat acest joc si am uitat de adevaratul Dumnezeu. Am uitat sa iubim ,sa zambim ,sa dam dovada de empatie fata de semenii nostrii.

Acum suntem chemati sa ne rugam , sa postim , sa ne linistim si sa ascultam de altceva decat de instinctele animalice pe care le-am dezvoltat de-a lungul ultimilor ani.

Parca ne-am indobitocit cu totul  , dar acum vad lumina de la capatul tunelului .. odata cu trecerea acestui virus,simt ca cel putin o parte o sa fim salvati , daca nu  toti , pana la urma depinde de materialul din care suntem facuti si   daca alegem progres sau regres.

In incheiere  , va doresc sa ramaneti uniti , cu speranta si nadejde in bunul Dumnezeu   , dar si cu ascultare de autoritatile statului si masurile impuse , pana la urma  ,  trebuie sa dam   Cezarului ce este al Cezarului si ce este a lui  Dumnezeu  , lui Dumnezeu.

                                                                                                                             –  CJ A.L.B –

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente