Acasă Locale COVID - 19 Țara Oașului: Cazurile de infectare sunt în scădere. Vezi...

COVID – 19 Țara Oașului: Cazurile de infectare sunt în scădere. Vezi când ies oșenii din carantina zonală

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în urma analizei de risc, au stabilit că în localitătile din Țara Oașului aflate în caranrină zonală, nu mai este necesară prelungirea măsurii de carantinare.

Astfel, începând cu data de 26.09.2021 ora 00,00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) încetează restricțiile impuse prin Ordinul nr.7467/10.09.2021 al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

Incidențele îmbolvăvirilor de covid-19 în cele șapte comune, comparativ la începutul perioadei de carantinare cu cele înregistrate astăzi se prezintă atfel (îmbolnăviri la mia de locuitori):

Bătarci de la 6,85 la 5,00, Bixad de la 8,02 la 3,68, Călinești-Oaș de la 6,18 la 4,12, Cămărzana de la 8,22 la 1,23, Gherța Mică de la 9,40 la 3,96, Târșolț de la 13,57 la 4,38 și Turț de la 7,88 la 2,89.

În continuare pe raza tuturor unităților administrativ-teritoriale se aplică măsurile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. nr.50 din 17.09.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus coroborate cu prevederile HG 1015/23.09.2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prefectul Altfatter Tamas solicită în continuare responsabilitate din partea cetățenilor, atât prin respectarea măsurilor de protecție cât și prin vaccinare dar și acțiuni de informare și prevenție din partea efectivelor Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim că începând cu data de 28 septembrie, având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19 pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, se poate efectua rapel cu a treia doză cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager. Adresabilitatea inițială este pentru persoanele cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare dar și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ. A treia doză de vaccin se poate administra în centrele active în acest moment (Policlinica Veche și Școala Avram Iancu din municipiul Satu Mare, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș și la Liceul Iuliu Maniu din Carei).

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente