luni, aprilie 15, 2024
AcasăsusCresc salariile cu 20% pentru o categorie de bugetari. Cine sunt norocoșii?

Cresc salariile cu 20% pentru o categorie de bugetari. Cine sunt norocoșii?

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență privind majorări salariale pentru angajații din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară. Medicii de medicină generală care fac gărzi la ambulanță sau îi UPU primesc indemnizație.

Conform Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, actul normativ aprobat stabilește că, începând cu luna martie 2024, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale, precum și ale personalului TESA din unitățile și centre de asistență socială cu sau fără personalitate juridică se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023.

Majorarea se acordă în două tranșe egale, începând cu data de 1 martie 2024, respectiv 1 iunie 2024.

”Misiunea angajaților din asistență socială nu este deloc ușoară și trebuie răsplătită corect, în raport cu munca depusă. Așa cum ne-am angajat în timpul discuțiilor pe care le-am avut cu organizațiile sindicale reprezentative din acest domeniu, Guvernul României a majorat astăzi veniturile celor care și-au asumat să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Ordonanța de urgență a Guvernului majorează și salariile de bază ale angajaților din sănătate, precum și cele ale personalului TESA din sănătate, creșterea urmând să se facă tot eșalonat.

De majorări vor beneficia și 235.611 de medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Actul normativ stabilește și faptul că medicii de medicină generală care fac gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente