luni, decembrie 11, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smCrește numărul celor infectați cu COVID la Satu Mare

Crește numărul celor infectați cu COVID la Satu Mare

Numărul cazurilor de COVID-19 este scăzut, în acest moment, în județul Satu Mare, însă în continuă creștere. Marti, 03.10.2023, DSP Satu Mare transmite un mesaj de informare pentru populație referitor la situația actuală a virusului în județ.

„Gripa este o boală infecțioasă acută, cu potențial epidemic crescut, de aceea este foarte importantă monitorizarea evoluției gripei. Controlul bolii se poate realiza prin imunoprofilaxie (vaccin), chimioprofilaxie sau terapie cu medicamente antivirale. Având în vedere că sezonul gripal va continua să  evolueze în paralel cu pandemia de COVID-19, ne putem confrunta cu un grad mai mare de severitate a infecțiilor respiratorii acute”, transmit cei de la DSP.

În momentul de față, județul Satu Mare este lipsit de activitate gripală. Supravegherea directă a sezonului 2023-2024, conform Institutului Național de Sănătate Publică, va începe cu săptămâna 40 (02.10.2023-08.10.2023), supraveghere realizată de toți furnizorii de servicii medicale.

„Sindromul respirator cu SARS-CoV-2, chiar dacă nu mai reprezintă o urgență de sănătate publică de importanță internațională, este supravegheat în continuare în vederea estimării severității acestuia, stabilirea caracteristicilor clinico-epidemiologice, într-o abordare integrată în cadrul supravegherii epidemiologice a infecțiilor respiratorii acute. În momentul de față, în județul nostru, intensitatea infecției COVID-19 este scăzută, cu o răspândire locală și o incidență de 0,91 la numărul de locuitori ai județului. Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în creștere, de la 254 de cazuri în săptămâna 11.09-17.09.2023, la 347 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 25.09-01.10.2023, cu o frecvență de aproximativ 40 de cazuri pe zi. Datorită acestei situații, spitalele au început să ia măsuri de prevenție în privința pacienților, aparținătorilor, precum și a personalului medical. Masca de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele care au acces atât in ambulator, cât și in spital , timpul de vizită și numărul persoanelor care pot vizita un pacient se reduc”, se mai arată în comunicatul DSP.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente