sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareCrește riscul de cotaminare cu COVID 19 o dată cu măsurile de...

Crește riscul de cotaminare cu COVID 19 o dată cu măsurile de relaxare

Pericolul răspândirii noului coronavirus este mult mai mare acum, în perioada stării de alertă, decât în cea de urgență. Este avertismentul medicilor epidemiologi. Aceștia susțin că, odată cu relaxarea măsurilor, mulți oameni nu mai țin cont de regulile privind distanțarea socială.

Riscul crește major în cazul celor care se adună în parcuri în grupuri mari, pentru că prezența uneia sau mai multr persoane asimptomatice le pune în pericol pe toate celelalte, mai ales dacă nimeni nu poartă mască. Astfel, riscăm sa ne infectam în doar câteva minute dacă nu respectăm distanta de cel puțin un metru și jumătate.

Dacă e sa ne uitam la ultimele zile de când s a instituit starea de alerta, cel puțin în parcuri oamenii nu au mai respectat nicio regula de protecție, în condițiile în care aleile și zonele verzi au fost pline.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila atrage atenția ca virusul nu e puternic sau mai puţin puternic și ca dacă nu evitam locurile aglomerate riscăm sa ne îmbolnăvi.

Chiar și ministrul Sănătății Nelu Tătaru este dezamăgit de cum au decurs primele zile din starea de alertă. Potrivit ministrului, nu este exclus ca în curând să ne întoarcem la starea de urgență dacă vom asista la o creștere a cazurilor

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente