miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCreșterea impozitelor la Satu Mare atacată în instanță

Creșterea impozitelor la Satu Mare atacată în instanță

USR filiala Satu Mare susține că va ataca în instanțele de judecată decizia Consiliului Local Satu Mare de a majora impozitele și taxele locale. Asta dacă cei din Consiliul Local nu vor retrage singuri repesctiva hotărâre.

Cei de la USR nu atacă problema de fond, respectiv majorarea efectivă, ci o chestiune de procedură, respectiv consultarea publică. Interesant este faptul că această consultare a fost anunțată pe situl oficial al Primăriei Satu Mare.

Rămâne de văzut dacă cei din Consiliul Local Satu Mare vor fi sensibilizați de această cerere a celor de la USR.

Cei de la Direcția de Taxe și Impozite Locale au arătat să din cauza unor modificări fiscale luate de Guvernul României, în special prin diminuarea cotei de impozitare aplicabile asupra venitului impozabil , aceasta reducându-se de la 16% la 10% , veniturile la bugetul municipiului Satu Mare scad cu câteva zeci de milioane de lei. Motiv pentru care se impune majorarea cuantumului impozitelor.

De asemnea, prin Legea nr.196 / 2017, legiuitorul a mai diminuat veniturile bugetului local cu suma de aproximativ 770.000 lei, prin exceptarea de la o încadrare în treaptă de impozitare superioară a unor suprafețe de teren în limita a 400 m.p. de la o categorie de folosință cu impozitarea mai redusă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente