Acasă Locale Stiri Satu Mare "Cu zâmbetul pe buze" la Colegiului Tehnic ”UNIO-TRAIAN VUIA”

„Cu zâmbetul pe buze” la Colegiului Tehnic ”UNIO-TRAIAN VUIA”

Zilele acestea, toți elevii Colegiului Tehnic ”UNIO-TRAIAN VUIA”, au fost invitați într-un loc mai puțin obișnuit, unde nu era nevoie să răspundă…pe notă, chiar dacă erau invitați să…caște gura. Este vorba de modernul Cabinet de stomatologie din incinta liceului (realizat prin autofinantare, singurul la nivelul unităților școlare din județ) unde elevii au întâlnit-o pe Monica Mureșan, medic stomatolog. În urma unui riguros control, fiecărui elev care a pășit pragul acestui cabinet, i s-a întocmit o fișă de examinare a problemelor dentare. Dacă acestea există, elevul a fost informat că va fi rechemat pentru rezolvarea acestora (extracții, carii, detrataj). Și asta nu e tot. Ceea ce este foarte important, ne informează prof. dr. Popescu Vlaicu, directorul Colegiului, aceste intervenții se vor face gratuit, prin sprijinul financiar al Primariei Satu Mare.

Impresii ale elevilor:
Adrian:”Sunt foarte încântat de această inițiativă, deși îmi este frică de stomatolog. Doamna doctor este foarte drăguță, vorbește frumos cu noi și are multă răbdare.”
Robert: „Cred că este bine că putem avea parte de consultații gratuite și chiar și de extracții sau plombe, fără să plătim nimic, deoarece pentru noi astea ar fi destul de scumpe.”
Norbert: „Mi-a fost frică, am de făcut două extracții, dar mă voi întoarce la cabinet.”
Adelin: ”Mie nu mi-e frică de stomatolog. Mi-a găsit o singură carie, voi veni să o repar.”

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente