duminică, mai 26, 2024
AcasăEconomico-socialNationalCulturi de cannabis, peste 2.600 de plante, descoperite în județul vecin

Culturi de cannabis, peste 2.600 de plante, descoperite în județul vecin

Miercuri, 24 august, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Bihor, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Au fost descoperite peste 2.600 de plante de cannabis, iar 4 bărbați au fost reținuți.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii iunie a.c., patru bărbați, din municipiul Oradea, ar fi achiziționat un teren, de peste 60.000 de metri pătrați, în scopul înființării unei culturi de cannabis, folosindu-se de topografia zonei, muntoasă și greu accesibilă.

În urma percheziției efectuate la locația respectivă, au fost descoperite două solarii, de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de cannabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care au fost găsite 2.628 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare.

Totodată, într-o anexă a imobilului percheziționat, a fost descoperită o încăpere amenajată pentru uscarea plantelor de cannabis.

Au mai fost descoperite echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice activităţii de cultivare a plantelor de cannabis.

De asemenea, în urma celorlalte 3 percheziții domiciliare, efectuate în municipiul Oradea, au fost descoperiți și ridicați 10.945 de euro, 19.800 de lei, cântare electronice de precizie și 4 telefoane mobile.

A fost instituit sechestru asigurator asupra imobilului și terenului aferent, folosite exclusiv în scopul înființării culturii de cannabis.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc, fiind reținute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente