Acasă Locale Stiri Satu Mare Cum îți încarci telefonul mai repede

Cum îți încarci telefonul mai repede

Una din marile probleme ale utilizatorilor de smartphone e durata bateriei, care se consumă rapid. Aici intervine o altă chestiune deranjantă: timpul de încărcare a acumulatorului. Puțini sunt cei care au răbdare să lase bateria să se încarce complet. Iată câteva sfaturi de la specialiști pentru a “hrăni” mai repede acumulatorul.

1. Treci în “modul avion” când încarci telefonul, ca să nu mai ai nici un consumator activ. Dacă nu poți face asta pentru că ai de preluat apeluri sau mesaje, dezactivează pe rând tot ceea ce nu-ți trebuie: WiFi, 4G sau 3G, Bluetooth, NFC și altele similare. În același sens, oprește telefonul, apoi bagă-l la încărcat.

2. Folosește priza în loc de portul USB, iar la priză ai grijă să conectezi un încărcător potrivit telefonului tău. Unele, pentru modele mai vechi, au o intensitate a curentului electric de un amper sau chiar mai puțin, pe când telefonul pe care vrei să îl încarci, dacă este de generație nouă, necesită doi amperi. Dacă vrei să încarci telefonul la USB, ai grijă în ce port îl introduci. Spre exemplu, USB 2.0 are o putere de 2,5 wați, pe când la USB 3.0 ajunge la 4,5 wați.

3. Încărcarea la priză, cu încărcător potrivit, telefonul oprit și răcit. Răcirea telefonului grăbește încărcarea. Bateriile se degradează mai repede la temperaturi extreme și afectează încărcarea. Dacă îl ții în carcasă de silicon, aceasta s-ar putea să îl încălzească mai mult decât e necesar. Cel mai bine e ca telefonul, implicit bateria, să fie la temperatura camerei (undeva între 20 și 25 de grade Celsius). Poți face asta ușor: îl scoți din carcasă și îl pui pe un suport de orice fel, mai rece (spre exemplu, pe mobilă sau chiar pe gresie, într-un loc ferit).

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente