Acasă reportaje Cum sa descoperi ce pasiuni are copilul tău?

Cum sa descoperi ce pasiuni are copilul tău?

Fiecare copil are anumite interese particulare, înnă pentru a descoperi ceea ce le place cu adevărat este nevoie de mau mult decât răbare. Multora le place muzica, implicit să cânte la un instrument muzical, altora le place desenul, unii copii au o atracție pentru cifre, alții pentru literatură.

Dacă nu ai depistat încă ce talent are copilul tău, atunci ar trebui să îți adresezi următoarele întrebări pentru a afla:

Ce activitate îi place cel mai mult copilului meu? Îi place să cânte, să danseze, să facă exerciții la matematică, să picteze, etc?
Cum își petrece cel mai des timpul liber?
Care sunt activitățile preferate din programul școlar?
Despre ce subiect îi place cel mai mult să vorbească?
Care sunt materiile preferate de la școală unde are performanțe?
Oferă-i timp. Timpul este factorul definitoriu al performanței. Copilul are nevoie zilnic de timp pentru a explora, pentru a încerca, eșua și încerca din nou. Lasă-ți copilul în fiecare zi, cel puțin o oră sau două să facă ce vrea el, ce îi face plăcere, bineînțeles sub atenta supraveghere din umbră. Discută cu el și vezi care sunt activitățile pe care ar vrea să le facă, ce anume îl face fericit și de ce ajutor suplimentar ar avea nevoie. Implică-te dacă acesta îți cere ajutorul și concentrați-vă împreună pe dezvoltarea abilităților importante.

Oferă-i instrumentele necesare. Dacă piticului tău îi place foarte mult să citească și își dorește tot mai mult să descopere lucruri noi, atunci alege o serie de cărți pentru copii de la educlass care să îi ofere răspunsurile de care are nevoie. Atunci când sesizezi un interes deosebit pentru un anumit domeniu, oferă-i suportul material de care are nevoie. Îi place muzica? Perfect, atunci oferă-i un instrument muzical pentru a conștientiza valoarea sunetului și pentru a învăța cât mai ușor.

Oferă-i spațiu. Fiecare dintre noi avem nevoie de propriul spațiu, un loc intim în care să ne concentrăm asupra acțiunilor pe care vrem să le dezvoltăm. Amenajează-i un spațiu special pentru a-și putea da frâu liber imaginației, o zonă muzicală, un birou pentru scris și citit, etc.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente