Acasă reportaje Cum sa descoperi ce pasiuni are copilul tău?

Cum sa descoperi ce pasiuni are copilul tău?

Fiecare copil are anumite interese particulare, înnă pentru a descoperi ceea ce le place cu adevărat este nevoie de mau mult decât răbare. Multora le place muzica, implicit să cânte la un instrument muzical, altora le place desenul, unii copii au o atracție pentru cifre, alții pentru literatură.

Dacă nu ai depistat încă ce talent are copilul tău, atunci ar trebui să îți adresezi următoarele întrebări pentru a afla:

Ce activitate îi place cel mai mult copilului meu? Îi place să cânte, să danseze, să facă exerciții la matematică, să picteze, etc?
Cum își petrece cel mai des timpul liber?
Care sunt activitățile preferate din programul școlar?
Despre ce subiect îi place cel mai mult să vorbească?
Care sunt materiile preferate de la școală unde are performanțe?
Oferă-i timp. Timpul este factorul definitoriu al performanței. Copilul are nevoie zilnic de timp pentru a explora, pentru a încerca, eșua și încerca din nou. Lasă-ți copilul în fiecare zi, cel puțin o oră sau două să facă ce vrea el, ce îi face plăcere, bineînțeles sub atenta supraveghere din umbră. Discută cu el și vezi care sunt activitățile pe care ar vrea să le facă, ce anume îl face fericit și de ce ajutor suplimentar ar avea nevoie. Implică-te dacă acesta îți cere ajutorul și concentrați-vă împreună pe dezvoltarea abilităților importante.

Oferă-i instrumentele necesare. Dacă piticului tău îi place foarte mult să citească și își dorește tot mai mult să descopere lucruri noi, atunci alege o serie de cărți pentru copii de la educlass care să îi ofere răspunsurile de care are nevoie. Atunci când sesizezi un interes deosebit pentru un anumit domeniu, oferă-i suportul material de care are nevoie. Îi place muzica? Perfect, atunci oferă-i un instrument muzical pentru a conștientiza valoarea sunetului și pentru a învăța cât mai ușor.

Oferă-i spațiu. Fiecare dintre noi avem nevoie de propriul spațiu, un loc intim în care să ne concentrăm asupra acțiunilor pe care vrem să le dezvoltăm. Amenajează-i un spațiu special pentru a-și putea da frâu liber imaginației, o zonă muzicală, un birou pentru scris și citit, etc.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente