joi, mai 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu Mare”Cupa Cetate Ardud” - concurs de dans sportiv

”Cupa Cetate Ardud” – concurs de dans sportiv

[dropcap]…[/dropcap]

Clubul de dans sportiv ,,Dans Club `92” Satu Mare, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Ardud anunță organizarea  Concursului Național de Dans Sportiv “CUPA CETATE ARDUD” ajunsă la cea de-a doua ediție, care va avea loc în Sala de Sport din Ardud, sâmbătă, 25 Martie 2017.

La baza organizarii acestei competeții naționale stă colaborarea de trei ani a antrenorilor Ioan și Gabriela Mergheș cu Primăria Ardud.  Cei doi antrenori sunt inițiatorii dansului sportiv în Satu Mare, iar în anul 2014 tot dânșii au fost inițiatorii dansului sportiv și în Ardud. Aceștia s-au bucurat de oportunitatea de a începe o colaborare cu o persoană înclinată spre artă, tradiție și cultură, domnul Primar Ovidiu Marius Duma, care de la început a susținut ideea organizarii unei competiții naționale de dans sportiv.

Cu o experiență de aproape 25 de ani, seriozitatea și profesionalismul  sunt caracteristici ale Clubului de Dans Sportiv Dans Club `92. Ioan și Gabriela Mergheș, au început ca și sportivi pasionați de dansul sportiv, devenind apoi antrenori și arbitru din anul 1993. Aceștia se numară printre membrii fondatori ai Federației Române de Dans Sportiv, fiind totodată ,,vinovații” și pentru prezenta dansului sportiv în Satu Mare prin organizarea primului concurs național de dans sportiv din istoria județului, Dans Poesis `94 cu finanțare integrală din partea MTS. Numitorul comun atât al antrenorilor, cât și al membrilor și sportivilor este același : ,,dansul sportiv” cu elementele etice și morale caracteristice.

Sportul și arta dansului sportiv a fost repede îndrăgită de comunitatea din Ardud, motiv pentru care, sportivii vor concura sâmbăta viitoare cu perechi de dansatori din toata țara. Numărul acestora a crescut, un motiv întemeiat în acest sens fiind și reușita primei ediții.  Sunt așteptați arbitrii ai Federației Române de Dans Sportiv din Cluj Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Oradea, Dej, Arad, Timișoara, Baia Mare, Bistrița Năsăud,  Baia Sprie, etc. Totodată, suntem onorați și de prezența unui arbitru internațional, d-na Oleksandra Myshko din Uzhgorod, Ucraina. Menționăm că, după prevederile noului Regulament Competițional al Federației Române de Dans Sportiv, competiția “Cupa Cetate Ardud” se încadrează ca fiind o competiție de nivel național, unde perechile vor acumula câte 2 puncte, și nu doar 1 ca la cele zonale. Încă un motiv în plus pentru a participa cât mai multe perechi din țară pentru a-și acumula punctele pentru promovarea în clasele valorice.

La startul competeției sunt 30 de categorii, acestea fiind împărțite pe grupe de vârstă începând cu cea de 4 ani, până la 35. Programul competiției începe de la ora 9:00 dimineața, urmând ca deschiderea oficială să fie la ora 15:30.

La fel ca și la prima ediție, surpriza din partea organizatorilor o reprezintă un show excepțional! Detaliile legate de acesta le ținem secrete și vă spunem doar că va avea loc la Deschiderea oficială (ora 15:30).

Pentru competiția din Ardud se pregătesc intens atât sportivii legitimați la Dans Club `92, cât și perechile de dansatori din Ardud. Totodată, anticipăm și întâlnirea pe ringul de dans a tuturor celor care îndrăgesc dansul sportiv de la toate Cluburile de dans sportiv din Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente