29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareCupa DHS la ciclism, competiție dedicată elevilor de gimnaziu, a ajuns la...

Cupa DHS la ciclism, competiție dedicată elevilor de gimnaziu, a ajuns la ediția a VII-a

DSC07681

Marți, 12 aprilie 2016 s-a dat startul competiției județene Cupa DHS la ciclism, concurs de îndemânare pe biciclete și educație rutieră, dedicat elevilor din clasele V-VIII, organizat de Eurosport DHS cu sprijinul Carrefour Romania, Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Federației Române Sportul Pentru Toți, Primăriei municipiului Satu Mare, Club Sportiv Silver Fox, Consiliul Județean Hunedoara și alți sponsori precum Banca Raiffeisen, Elit, Banca Transilvania, Vodafone, Banca Garanti.
Scopul concursului este de a promova un mod de viață sănătos, prin mișcare, de a preveni producerea accidentelor de circulație în rândul elevilor prin însușirea corectă a regulilor de circulație și prin respectarea lor, precum și de a verifica gradul de pregătire a elevilor posesori de biciclete în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ.
Competiția s-a desfășurat începând cu ora 15:00 în municipiul Satu Mare, în Pasajul Corneliu Coposu, la start aliniindu-se 65 de participanți formând 13 echipe, 12 din cadrul unităților de învățământ gimnazial de pe raza județului Satu Mare, respectiv Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Medieșu Aurit (3 echipe), Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” Carei, Școala Gimnazială Doba (două echipe), Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Turț (două echipe), Liceul Teoretic Negrești Oaș (două echipe), Școala Gimnazială nr. Negrești Oaș și o echipă reprezentând Liceul Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetul Marmației.
Cele două probe pregătite de organizatori au vizat cunoașterea regulilor de circulație, istoria bicicletei, modele de biciclete DHS – proba teoretică (chestionar tip grilă) și parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon – proba practică.
Eforturile copiilor au fost răsplătite de premii și diplome, în clasamentul pe echipaje, diferența a făcut-o timpul realizat de fiecare membru din echipaj, contând fiecare secundă, precum și numărul de puncte de penalizare, iar concurenții care au reușit să parcurgă proba practică fără să acumuleze nici un punct de penalizare au primit din partea organizatorilor un ”permis de biciclist”.
Cei mai buni s-au dovedit a fi reprezentanții Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” Medieșu Aurit și ai Liceului Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetul Marmației, urmați de echipa Școlii Gimnaziale ”Vasile Lucaciu” Carei, pe locul III clasându-se echipa formată din elevii Școlii Gimnaziale Doba.
Domnul Gelu Fona, Manager Proiect în cadrul Eurosport DHS Romania spunea despre această competiție „Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datorăm în primul rând implicării și dorinței copiilor de a face mișcare în aer liber. Partenerii noștri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm și au înțeles importanța promovării bicicletei în educația copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism și de promovare a sportului pentru toți să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenți și o educație rutieră pentru mersul cu bicicleta. DHS – bicicleta preferată de peste două milioane de români.” –.
Etapa finală națională se va organiza la Târgoviște, în perioada 22 – 25 iulie 2016.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente