Acasă Locale Stiri Satu Mare Cursuri de formare profesională

Cursuri de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a programat pentru luna mai 2019, 7 programe de formare profesională pentru 98 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerț (28 locuri), agent de securitate (14 locuri), competențe informatice (14 locuri), lucrător în cultura plantelor (14 locuri), inspector resurse umane (14 locuri), lucrător în tâmplărie (14 locuri).
Cursurile de inspector resurse umane și lucrător în tâmplărie se vor desfășura în Satu Mare,la Negrești Oaș se vor desfășura cursurile de lucrător in comerț și agent de securitate, la Turț cursul de lucrător în cultura plantelor, la Tășnad cursul de lucrător în comerț,iar la Carei cursul de competențe informatice.

Accesul la programele de formare profesională se face în urma activității de informare și consiliere profesională sau de mediere.

Cursurile se vor organiza fie prin Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulților, fie prin furnizori de formare autorizați.
Aceste cursuri sunt gratuite pentru șomeri, iar finanțarea lor se va face din Bugetul Asigurărilor Sociale pentru Șomaj.

Persoanele interesate să participe la programe de calificare, se pot adresa compartimentului de specialitate din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, strada Ion Ghica nr.36, telefon 0261/770237 sau e-mail:[email protected]

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente