Acasă Religie CUVANT DE MANGAIERE

CUVANT DE MANGAIERE

DOAMNE ISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNZEU MILUIESTE POPORUL TAU SI BINECUVINTEAZA MOSTENIREA TA.

Dumnezeu cauta la inima buna a omului. Omul pacatuieste cu trupul , nu cu sufletul , iar Dumnezeu se uita la inima omului , asadar sa fim buni si sa nu ne descurajam!

Inima buna inseamna frumusete , frumusetea inseamna adevarul deoarece nu te poti bucura de minciuna sau de rautate si nici nu poti fii frumos iubind aceastea .

Sa fim  mai buni cu noi si cu ceilalti fara ca aceasta sa presupuna vreun efort , omul bun cauta adevarul si traieste in frumos. Adevarul este frumusete si ea se aseaza in inimile bune si blande, inimile care infaptuiesc voia Domnului .

Frumusetea inseamna Dumnezeu iar cei cu inima buna sunt mostenirea lui , poporul lui .

Lumea este oglinda frumusetii lui Dumnezeu iar  armonia celor trei : – inima buna – frumusete –adevar , structureaza atat lumea fizica cat si sufletul omului.

Binele si Frumosul se afla in raport cauzal . Frumosul fiind cauza Binelui : „puterea binelui s-a refugiat acum in natura frumosului” spune Platon la sfarsitul lui Fileb.

Binele unui lucru este temeiul existentei lui, deci frumosul este cauza prima a oricarui lucru. Frumosul consta in maretia adevarului.

Esenta lui Dumnezeu este necunoscuta oamenilor, dar Dumnezeu Se reveleaza in „iesirile Sale binefacatoare”, cum spune Sfantul Dionisie Areopagitul, in puterile si energiile Sale infinite, prin care ne impartaseste bunurile dumnezeiesti;

Frumusetea, ca atribut al Fiintei Dumnezeiesti, detinuta in comun de Persoanele Treimice, este si un atribut al Acestora. Caci Tatal este Izvorul Frumusetii, Fiul este Frumusetea Chipului Tatalui, iar Duhul Sfant este Duhul Frumusetii, El fiind Cel prin care Frumusetea lui Dumnezeu se reveleaza.

Hristos este ipostazierea Adevarului.

Afirmand despre Sine: „Eu sunt Adevarul”, aceasta echivaleaza cu a spune „Eu sunt frumusetea”.Astfel, orice frumusete este unul din chipurile intruparii si unul din aspectele principale ale lui Dumnezeu intrupat este acela de Pastor .

Iar , ca Pastor divin , Hristos spune despre Sine: ” Eu sunt Pastorul cel Frumos” (Ioan 10, 11-14). Hristos nu este doar Pastorul cel Bun, ci si cel Frumos. Desigur, aici natura Frumusetii Sale este covarsitor spirituala, caci frumusetea Domnului vine din jertfelnicia Sa , de buna voie pentru oile Sale cuvantatoare.

Asadar , omul este icoana Chipului cel vesnic al lui Dumnezeu , este icoana vie a Fiului lui Dumnezeu. Deci , dupa cum Logosul Divin poarta in Sine ratiunile necreate ale intregii creatii, tot astfel si omul, poarta in sine chipurile create ale ratiunilor divine.

Omul este creat frumos intocmai ca si Creatorul sau, atat sufleteste cat si trupeste.

Insa  , omul este liber, lasat sa actioneze intre chip si asemanare, intre Adam cel Vechi si Adam cel Nou, intre umanitatea cazuta, si cea indumnezeita. Pentru aceasta a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau in lume, pentru a le redeschide oamenilor calea spre asemanarea cu El, adica spre indumnezeire.

Sa fim buni cu inima asadar , sa fim uniti , sa iubim adevarul  si astfel vom fii mai frumosi!

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente