Acasă Locale Nationale Dacia nu intenționează să lanseze noi modele anul viitor

Dacia nu intenționează să lanseze noi modele anul viitor

Dacia nu are în plan lansarea de noi modele anul viitor după ce în ultima perioadă a prezentat mai multe noutăți, precum noul Sandero, Lodgy sau Duster destinat pieței britanice, potrivit directorului de marcă al Dacia, Rafael Treguer, citat de portalul britanic What Car? Marca românească, deținută de grupul francez Renault, ar putea astfel să lanseze un nou model cel mai devreme în 2015. Pe piața auto persistă speculațiile că Dacia pregătește lansarea unei mașini din clasa mică, pentru oraș, bazată pe șasiul actualului Renault Twingo, care urmează să fie înlocuit până la sfârșitul anului următor, scrie portalul britanic.

Treguer a negat că proiectul are deja undă verde, dar a admis pentru What Car? că o astfel mașină ar fi interesantă pentru Dacia. „Dacia are potențialul de a intra pe orice segment de piață, să producă orice mașină pentru care considerăm că există potențial de vânzări. Poate acest segment (al mașinii de oraș) ar putea fi interesant, dar este prea devreme pentru a afirma cu certitudine. Suntem atenți la piață, dar în prezent ne concentrăm pe consolidare”, a spus Treguer.

Dacia trebuie să crească notorietatea brandului, a afirmat el. „Am lansat o gamă bună de mașini noi, iar acum trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea notorietății brandului. Marea Britanie evoluează bine, dar pe unele piețe suntem la un sfert sau o treime în privința notorietății brandului. Vom continua să lucrăm la mașini, să le îmbunătățim și să incorporăm elemente cerute de clienți – acesta este modul în care operăm – dar nu sunt planificate modele noi pentru 2014”, a declarat Treguer.

Directorul de marcă al Dacia a refuzat să excludă lansarea unei mașini de oraș, dar a indicat că nu este luată în calcul în prezent o mașină mai mare decât Duster, precum un SUV cu șapte locuri, potrivit portalului britanic.

Revista britanică Autocar a scris marți, după un interviu cu Treguer, că Dacia ar putea analiza dezvoltarea unui model din clasa mică și că ar putea deschide o nouă fabrică dacă vânzările continuă să crească.

Dacia a prezentat marți la Salonul Auto de la Frankfurt noul Duster, cu un exterior mai modern și un interior schimbat, cu tapițerii noi și o nouă planșă de bord.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente