luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareDaruri de Paște pentru cei nevoiași

Daruri de Paște pentru cei nevoiași

 

cj3

Pentru a oferi un motiv de bucurie în preajma Sărbătorilor Pascale, președintele Consiliului Județean (CJ) Adrian Ștef a vizitat mai multe familii nevoiașe din județ.

Cazul Ecaterinei Bogdan, mama ce a făcut un apel umanitar către sătmăreni pentru a cere haine pentru cele șase fete pe care le crește singură, a ajuns și în atenția oficialităților.

Faptul că în apelul ei către sătmăreni nu a cerut bani ci doar haine și încălțăminte pentru cei mici l-a impresionat pe președintele CJ dar și pe viceprimarul Marcela Papici. Aceștia i-au făcut femeii o vizită surpriză alături de consilierul președintelui Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea și directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo.

Ecaterina are grijă de cele șase fete ca de ochii din cap și muncește cu ziua pentru a le oferi o masă zilnică. În schimb fetele excelează la învățătură și o fac mândră pe mama lor.

Surprinsă de faptul că oamenii importanți ai județului i-au călcat pragul dar mai ales bucuroasă de darurile primite, femeia a mulțumit cu lacrimi în ochi tuturor celor care i-au întins o mână de ajutor în momentul în care nu mai avea nici o speranță.

Adrian Ștef și Marcela Papici au promis că vor avea în atenție și pe viitor cazul Ecaterinei Bogdan, pentru a se asigura că cele șase fete vor avea parte de condiții decente și de educația pe care o merită.
Familia Tipuș din Amați duce o luptă crâncenă cu viața în fiecare zi. Sărăcia în care trăiește dar și problemele grave de sănătate ale unuia dintre copii nu i-a descurajat însă pe cei doi soți care mai speră într-o minune.

Într-o căsuță sărăcăcioasă din localitatea Amați, familia Tipuș își duce veacul cu speranța că într-o zi cursul vieții se va schimba în bine. Până de curând singura sursă de venit era reprezentată de ajutorul social însă acum bărbatul și-a găsit un loc de muncă. Mama este casnică și se împarte cu greu între treburile zilnice ale gospodăriei și îngrijirea uneia dintre fete ce suferă de o dizabilitate severă.

Președintele Consiliului Județean Adrian Ștef , însoțit de consilierul său Felician Pop, directorul de cabinet Claudiu Sulea, directorul Centrului de Creație Robert Laszlo și de preotul din localitatea Amați, Viorel Marc, a făcut o vizită acestei familii și le-a oferit alimente pentru masa de Paști.

Preotul din localitate susține atât cât poate această familie și îi consideră oameni harnici dar a căror soartă a fost potrivnică.
Adrian Ștef a promis că se va implica în acest caz pentru ca mama copiilor să primească ajutorul financiar cuvenit din partea statului și a mai afirmat că va încerca să îi mai ajute și pe viitor.

Președintele CJ a împărțit un număr de 15 pachete famiilor din județ.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente