vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareBaroului Satu Mare au intrat în grevă

Baroului Satu Mare au intrat în grevă

Începând de miercuri, 1 octombrie, avocații din cadrul Baroului Satu Mare vor intra în grevă, suspendând activitățile de asistență juridică din oficiu. Declanșarea acțiunii de protest a fost hotărâtă în cadrul ședinței de luni, 29 septembrie, a Adunării Generale Extraordinare a Avocaților din Baroul Satu Mare. Protestul poate să ducă la blocarea instanțelor și la afectarea activității parchetelor.

Avocații protestează împotriva tolerării de către magistrați, procurori sau judecători, ai persoanelor care profesează avocatura fără drept dar și față de lipsa de respect a instanțelor față de avocați. Unul dintre persoanele care practică clandestin avocatura este și fostul polițist Matei Mărgărit, care este membru al „Baroului Constituțional”, un ONG din Alba Iulia.

Baroul Satu Mare a depus plângeri față de persoanele care practică fără drept avocatura, însă acestea au fost clasate de Parchetul și Tribunalul Satu Mare. Adunarea Generală Extraordinară a Avocaților din Baroul Satu Mare consideră că soluția de clasare, adoptată față exercitarea fără drept a profesiei de avocat, reprezintă un precedent judiciar periculos cu efecte directe asupra exercitării profesiei de avocat.

Hotărârea adunării generale se va comunica: Consiliul Superior al Magistraturii; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; Uniunii Naționale a Barourilor din România; Curții de Apel Oradea; Parchetelor și instanțelor judecătorești de pe raza județului Satu Mare și tuturor barourilor.

2 COMENTARII

 1. Ho,stati asa !
  Va convine doar ”prieteniile” cu magistratii ca sa dea doar hotararile ce va convin voua ,doar pentru unii muma iar pentru altii ciuma ?
  Nu stim ce i-a provocat avocatului Stratulat un atac cerebral.
  Dar lasati magistratii sa-si faca treaba asa cum e legal.
  V-ati cam obisnuit cu clice ….cand voi decideati cum sa pronunte prietenii vostri judecatori.
  Vremurile alea au cam trecut,sau trebuia sa treaca.
  Magistratii de azi s-au cam schimbat,nu va mai fac jocurile voastre murdare,a unora. Ei incearca sa fie cum ar trebui sa fie un magistrat corect.
  Nu-i impedicati cu manevrele voastre.
  Tara are nevoie de magistrati buni profesionisti si impecabili,cine nu, se cam triaza ,azi vazut ,pica ei singuri,unul dupa altul.Raman cei ce respecta legea.

 2. Unii din avocati din barou sunt de o nesimtire crasa !
  Am aflat de o avocata care i-a vandut casa cumnatei si si-a insusit banii ce ia dat cumparatorul. Si-a tepuit propria cumnata.A lasat-o fara nici un ban. Si era vorba de o suma imensa. O ticaloasa.
  Tot aceasta avocata ia mai tras inca o teapa cumnatei sale.
  Ia luat cumnatei sale tot terenul reconstituit . Singura care a facut cerere de reconstituire a fost cumnata sa care s-a zbatut pentru acest lucru,fiindu-i refuzat orice ajutor de catre dna avocat .Cand a fost totul rezolvat ,facand pact si front comun cu diavolul, a lasat-o pe cumnata fara o palma de pamant.Numai aceasta avocata ridica toate drepturile de pe pamanul parintilor Si bunicilor cumnatei.
  Paziti-va de ea.E o parsiva.
  Daca vreti va pot da nume si nr de dosare de o sa va cruciti de ce e in stare aceasta avocata flamanda.
  La inceput eu nu am crezut dar dupa ce m-am documentat am vazut ca asa stau lucrurile.Si pare a fi de treaba.

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente