vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareDe astăzi, examenul practic pentru permis este filmat

De astăzi, examenul practic pentru permis este filmat

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor anunță că, de luni, proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere va fi înregistrată atât video, cât și audio, cu un dispozitiv care va fi instalat pe mașinile folosite la această testare.

„Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, începând cu data de 03.07.2017, modul de desfășurare a probei practice se va înregistra atât video cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acestei probe. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea «EXAMEN» și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului”, reiese dintr-un comunicat de presă al Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.).

Reprezentanții Direcției de Permise menționează că nu se vor înregistra video și audio toate categoriile, excepție fac: motocicleta cu sau fără ataș (A), mopedele (AM), motocicleta cu o capacitate care nu depășește 125 cmc (A1) și motocicleta cu puterea maximă de 35 kW (A2).

„Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării. Înregistrările audio și video realizate nu reprezintă informații de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente. De luni, 3 iulie, sistemul de înregistrare audio-video va fi operațional la nivelul serviciile publice comunitare ale mun. București și jud. Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfășurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor județene”, se mai arată în comunicatul de presă al instituției.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente