marți, iunie 6, 2023
AcasăReligieDe Bobotează, Preasfințitul Părinte Timotei s-a aflat în mijlocul enoriașilor sătmăreni

De Bobotează, Preasfințitul Părinte Timotei s-a aflat în mijlocul enoriașilor sătmăreni

Zi de mare sărbătoare pentru enoriașii Catedralei Ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare, în sfânta zi de praznic al Botezului Domnului nostru Isus Hristos fiind prezent în mijlocul lor Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, cei doi preoți slujitori ai lăcașului de cult: Pr. Dr. Cristian Boloș și Pr. Radu Șimonca, Pr. Ciprian Onea Marcian, inspector școlar în cadrul ISJ Satu Mare, Pr. Emil Satmari de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, Pr. Ovidiu Fărcaș, de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Diac. Alexandru Socolan, alături de alți preoți invitați.

Răspunsurile liturgice au fost date de către membrii Corului „Doxologia” al catedralei sătmărene.

Conform rânduielii tipiconale, după rugăciunea amvonului, Preasfinția Sa a oficiat Slujba de sfințire a apei celei Mari, cunoscută și sub denumirea de Aghiasmă Mare.

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul Părinte Părinte Timotei Sătmăreanul a făcut referire la însemnătatea duhovnicească a praznicului Bobotezei, pornind de la pericopa evanghelică care a fost citită în cadrul Sfintei Liturghii, consemnată de Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (3, 13-17).

La final, toți credincioșii au fost stropiți cu apă sfințită, plecând astfel la casele lor cu binecuvântare de la Dumnezeu, luând aghiasmă mare și anaforă.

Foto: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente