Acasă Divertisment De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbații?

De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbații?

femeibarbati_65883500Oamenii de știință din Japonia au aflat, cu ajutorul unui studiu, de ce femeile din această țară trăiesc mai mult decât bărbații, comparând schimbările din sistemul imunitar ce apar odata cu îmbătrânirea organismului. Rezultatele lor au sugerat că sistemele imunitare ale femeilor îmbătrânesc mai încet decât cele ale bărbaților. Astfel, se pare că această încetinire a declinului le ajută pe femei să trăiască mai mult, scrie Descoperă.ro.

La oameni, informațiile privind funcțiile imunologice sunt măsurate, în general, din serul și celulele din sânge. Așadar, pentru a testa teoria conform căreia schimbările sistemului imunitar asociate cu înaintarea în vârstă diferă de la bărbați la femei, oamenii de știință au analizat probe de sânge prelevate de la voluntari clinic sănătoși cu vârste cuprinse între 20 și 90 de ani.

În rândul ambelor sexe s-a constatat că numărul total de celule sanguine, inclusiv cele neutrofile, deținute de o persoană scad odată cu înaintarea în vârstă. Neutrofilele sunt un tip de celule albe responsabil cu protecția împotriva infecțiilor. Ele sunt produse în măduva spinării și eliberate în luxul sanguin pentru a călători acolo unde este nevoie de ele.

Și numărul limfocitelor, un alt tip de celule albe asociate cu susținerea imunității, descrește la bărbați odată cu înaintarea în vârstă, dar crește la femei. Două tipuri de limfocitele sunt celulele B și celulele T. Celulele B acționează prin secretarea anticorpilor în fluidele din corp. Anticorpii se atașează de corpii potențial dăunători care circulă prin fluxul sanguin, marcându-i astfel încât și alte celule să îi atace. La atacul acestor corpi marcați contribuie și celulele T și alte celule ale sistemului imunitar.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente