29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăEconomico-socialDe la începutul războiului, 33 de ucraineni au fost prinși pe fâșia...

De la începutul războiului, 33 de ucraineni au fost prinși pe fâșia verde

De la izbucnirea confilictului în Ucraina, 33 de ucraineni au fugit de război pe frontiera verde. Aceștia au fost depistați pe fășia de la Negrești, Halmeu și Tarna Mare.

În data de 17 martie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la frontiera cu Ucraina, pe direcția localității Tarna Mare un grup de trei cetățeni ucraineni, având vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, care au trecut din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Cu toții au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 135 de cereri de acordare a statutului de azilant în România. 79 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni care au intrat în țara noastră prin PTF Halmeu, iar celelalte de către cei intrați pe la frontiera verde (şase persoane prin zona de competență a SPF Negrești, 15 prin zona Sectorului P.F. Halmeu, iar 33 prin cea a SPF Tarna Mare).

În toate aceste cazuri au fost demarate procedurile specifice și informate autoritățile abilitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente