joi, februarie 29, 2024
AcasăsusDe la vorbe la fapte, va fi oare asta noua grevă?

De la vorbe la fapte, va fi oare asta noua grevă?

Liderul FSANP face presiuni și trece la amenințări: Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a declarat luni, că dacă nu îi bagă în seamă Guvernul, cu revendicările pe care le au, în 2024 blochează penitenciarele pe termen nelimitat, el precizând că Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei per om.

Preşedintele Fedeţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că au experienţa protestelor şi au făcut astfel de proteste în urma măsurilor Guvernului, iar ”anul 2024 este anul de cumpănă”.

”Dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”, a precizat reprezentantul sindicatului, arătând că ”s-ar putea să piardă şi ceea ce au”, ţinând cont de situaţia economică.

”Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari (..) ne plătesc nouă salariile, fără firmele care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare nu am aveam bani de salarii”, a completat Dorobanţu.

Cosmin Dorobanți spune că ‘le-a ajuns cuțitul la os’

Cosmin Dorobanţu a mai spus că, deşi nu au dreptul să facă grevă, ”le-a ajuns cuţitul la os” şi ar face tot posibilul pentru a conştientiza clasa politică că aşa nu mai pot.

”Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare”, a mai precizat reprezentantul sindicatului, el acuzând că nu s-a aplicat legea salarizării unitare.

”Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, afirmă Cosmin Dorobanţu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente