vineri, februarie 23, 2024
AcasăDivertismentDe Ziua Județului, Consiliul Județean organizează în premieră un concurs de tăiat...

De Ziua Județului, Consiliul Județean organizează în premieră un concurs de tăiat lemne

Consiliul Județean Satu Mare va organiza cu ocazia primei ediții a Zilelor Județului, care vor avea loc în perioada 21-24 iunie, și Festivalurile Pălincii respectiv Mămăligii, iar în premieră Concursul județean de tăiat lemne.

festival

Festivalul Pălincii 

Festivalul Pălincii a ajuns la a IV-a ediție, devenind deja o tradiție și un brand al județului Satu Mare.  Este de așteptat ca anul acesta să fie cea mai reușită ediție, producătorii de pălincă declarându-se foarte interesați de a participa cu cele mai bune produse. „Festivalul Pălincii ne oferă prilejul să intensificăm promovarea produselor tradiționale, implicit prin sprijinirea agroturismului și activităților economice durabile și sustenabile. Îi avem în vedere aici cu precădere pe cei axați pe producerea produselor tradiționale care ar putea asigura locuri de muncă, în același timp contribuind la integrarea identității locale în imensa diversitate a culturii europene tradiționale”, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Festivalul Mămăligii

Ediția din acest an a Festivalului Mămăligii va fi organizată de Consiliul Județean, după ce anul trecut a fost parte a Proiectului “Tur gastronomic in județele Szabolcs – Szatmar – Bereg și Satu Mare”, proiect implementat de Consiliul Județean Satu Mare și finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Romania 2007 – 2013.

Dacă anul trecut, concursul de mămăligă a fost câștigat de echipa „Codru”  din Ardud, anul acesta se anunță o concurență foarte puternică.  „Trebuie să profităm de orice oportunitate de promovare a culturii și a produselor tradiționale. Festivalul Mămăligii este un instrument de promovare a bunătăților culinare din județul nostru și dacă prima ediție a fost organizată din fonduri europene, nu am abandonat acest festival și îl vom organiza an de an”, a declarat Adrian Ștef.

Concurs de tăiat lemne

O noutate la prima ediție a Zilelor Județului va fi Concursul de tăiat lemne. Organizat după  regulamentele internaționale, concursul va fi cu siguranță unul foarte spectaculos și va atrage numeroși spectatori.  „Acum, practic chiar în aceste zile, am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru că ne așteaptă un eveniment unic în țara noastră și la care vreau să ne simțim extraordinar de bine împreună. Sper din tot sufletul ca fiecare dintre noi să simțim că Ziua Județului Satu Mare e un eveniment de înaltă ținută, o îmbinare între tradiții, cultură, gastronomie, produse tradiționale, istorie și voie bună”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente